Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vytvořte z palet bar nebo venkovní sezení. Naučí vás to v Liberci

PR článek

Máte sen vybavit svůj domov originálním nábytkem z palet, který si navíc můžete sami vyrobit? Pak navštivte Josefa Chmurčiaka v jeho dílně. Tenhle Liberečák přišel s projektem Tvoříme z palet a vy si tak u něj vlastníma rukama vyrobíte třeba stůl, židle, knihovnu nebo cokoliv vás napadne, levně a přesně podle vašich představ. Zjistíte, že to není nic náročného, zvládnou to i ženy a zapojit se mohou i naprostí začátečníci.

„Na počátku byla myšlenka vytvořit si originální kus nábytku na míru a ideálně si ho vytvořit sám. Jako vhodný materiál jsem vybral dřevo. Nejlepší varianta bylo využití palet, které již mají za sebou svůj životní cyklus, přesto dokážou velmi dobře posloužit jako levný zdroj dřeva. Tímto způsobem jsem se dostal od jednodušších projektů až třeba k celým nábytkovým stěnám nebo manželským postelí, protože možnosti výroby a vzhledu jsou neomezené,“ popisuje Josef Chmurčiak začátek jeho nápadu.

Po nějaké době ho napadlo, že by do výroby mohl zapojit veřejnost. "Práce se dřevem je jedinečná. Navíc si myslím, že když si člověk vyrobí něco vlastníma rukama a na míru, pak se na to dívá úplně jinak," pokračuje.

Vybavená pracovní stanoviště

A tak vymyslel dílnu s několika pracovními stanovišti, kam si může kdokoliv pod vedením zkušeného instruktora přijít něco z palet vyrobit. Každé je vybaveno nářadím od pily až po pravítka a kladiva, k dispozici jsou i ochranné brýle a rukavice. „Nemusíte si nic nosit, máme tu elektrické pily, aku šroubováky nebo pásové brusky," doplňuje Chmurčiak.

Pro úplné začátečníky je vhodný víkendový patnáctihodinový workshop, kde se naučí bezpečnost práce, práci s nářadím a stroji. Instruktor pak s každým účastníkem projde jeho návrh a pomůže s jeho realizací.

Do konce roku za speciální ceny

Ale dílna je otevřena i pro ostatní, a to každý všední den od 14 do 18 hodin. Platí se za pronájem pracovního místa a v ceně je veškeré zařízení, nářadí i použití strojů včetně spotřebního materiálu. Cena jedné palety se pak pohybuje od 100 do 250 korun. „Na místě je také vždy technický dozor a poradce, takže když vám něco nepůjde, poradíme vám,“ doplňuje majitel dílny.

Až do konce roku navíc platí speciální ceny na pronájem dílny i workshopy. Pokud byste rádi třeba workshop věnovali někomu blízkému, můžete si koupit dárkový voucher. A majitel také sám paletový nábytek vyrábí, pokud si tedy na vlastní výtvor netroufáte, zhotoví vám ho na zakázku.

Zaujalo vás tvoření z palet? Mrkněte na web www.tvorimezpalet.cz.

Štítky dílna, Liberec, nábytek, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytvořte z palet bar nebo venkovní sezení. Naučí vás to v Liberci  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.