Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kde oslavit příchod roku 2017? Podívejte se, kde plánují ohňostroj

Řádově desítky tisíc korun vydají města v Libereckém kraji za silvestrovské či novoroční ohňostroje. Pořádají je spíše menší města, z větších se tradičně připojí jen Turnov a Nový Bor.

Liberec se na silvestrovském ohňostroji podílel naposledy v roce 2000, letos se ale magistrát opět nepřipojí. Potvrdilo se, že organizované odpalování zábavní pyrotechniky o půlnoci na 1. ledna nemá ve stotisícovém městě příliš velký význam. "Zaniklo to. Lidé toho ve městě odpalují hodně a aby to ten náš přebil, tak by to bylo hodně drahé," uvedl vedoucí libereckého odboru cestovního ruchu David Pastva.

Přímo o silvestrovské půlnoci ohňostroj v kraji uspořádají tradičně ve Stráži nad Nisou u Liberce. Na náměstí ohňostroj pozorují stovky lidí, řada dalších se na něj raději dívá zdálky z okolních kopců. Stejně jako v předchozích devíti letech bude půlnoční ohňostroj v Českém Dubu na Liberecku. "Náměstí bývá plné, přichází nějakých 150 až 200 lidí," uvedl starosta Jiří Miler. Obec na ohňostroj trvající do čtvrt hodiny dává každoročně asi 30 tisíc korun.

Tradicí na Silvestra je i ohňostroj v Dubé na Českolipsku, i když ten se koná už od 18:00. Větší zájem je mezi městy o novoroční ohňostroje. Chystají ho Doksy v zámeckém parku, Nový Bor na náměstí či Turnov na parkovišti u autobusového nádraží. "Vystoupí i kapela Waldovy Matušky a pro děti je připravená nadílka výměnou za vánoční obrázek," uvedla mluvčí turnovské radnice Anna Šupíková. Turnov na ohňostroj vydá 50 tisíc korun.

Vyhlášený je ohňostroj, který pořádá na Nový rok od 19:00 Skalice u České Lípy. Sjíždějí se na něj lidé z širokého okolí. "Mám z toho radost, že se obec naplní. S dopravou to sice není ideální, ale dá se to vydržet. Je to otázka pár desítek minut," uvedl starosta Jiří Löffelmann. Ohňostroj obec stojí do 35 tisíc korun a je snaha efekty každoročně obměňovat. Předcházet mu bude tradičně lampionový průvod, zájem o něj roste. Loni se do něj zapojilo skoro 200 dětí.

Autoři

Štítky ohňostroj, Liberec, Turnov, Liberecký kraj, Nový Bor, silvestr, Jiří Löffelmann, Stráž nad Nisou, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde oslavit příchod roku 2017? Podívejte se, kde plánují ohňostroj  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.