Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Nechce se vám do krámu pro pečivo? Udělejte si vlastní focacciu

 
sobota, 4. ledna 2014, 20:40

Fanoušci italské kuchyně vědí, ostatní se mohou inspirovat. Když už doma nemáte ani kůrku a do krámu to je zrovna dneska tak strašně daleko, zkuste focacciu. Zas tolik starostí s ní není a výsledek je rozhodně zajímavý.

Stačí vám hladká mouka, droždí, vlažná voda, mořská sůl a olivový olej. Nejprve si rozdrobte droždí a smíchejte s vlažnou vodou (ta musí být vlažná kvůli kynutí). Pak do vody postupně vmíchávejte mouku. Pak je trošku práce s vařečkou, kterou musíte vypracovat těsto.

Když už máte pocit, že vám upadnou obě ruce, těsto by mohlo být v pohodě. Přikryjte mísu utěrkou a šoupněte ji někam do tepla. Stačí půl hodiny a jde se pokračovat. Těsto vyklopte na pomoučený vál, posypte i ze shora a vytvořte dva díly těsta. Z každého vytvarujte placku.

Teď přijde další veselá část. Těsto pokapejte olivovým olejem (a nešetřete) a posypte mořskou solí. Vyhrňte rukávy a prsty pořádně těsto s olejem a solím prohmatejte a udělejte do něj důlky.

Tak, teď už jen hodit do trouby rozpálené do běla (takže 200 -250 °C) a deset, dvanáct minut (raději kontrolujte) pečte. Placka musí být dozlatova. Pak už stačí jen vyndat, nechat chvilku odpočinout a jde se na to. Jíst to můžete, s čím jenom chcete.

Ingredience na dvě focaccie (při troše snahy se vejdou na jeden plech)

Půl kila hladké mouky
4 dc vlažné vody
půlka droždí
olivový olej
mořská sůl

Vaše Drbna

Štítky foccacia, recept, pizza

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Útok na záchranáře. Napadený muž skončil s...

  • Ještěd oslaví 44. narozeniny. Otevřou se...

  • Lukáš Dvořák

  • Liberecký tunel čeká částečná uzavírka....

Reklama
 
 

Kam dál?

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

neděle, 30. června 2013, 12:43

Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné nebe vypravily tisíce...

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

neděle, 23. června 2013, 13:58

Od srpna si připlatíte za velkou část služeb České pošty. Ta po pěti letech přikročila ke zdražování. Připlatíte si tak...

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

pátek, 21. června 2013, 15:10

To je zlé. V úterý se totiž odmlčí ještědský vysílač. Od šesti do tří se na nic nemrknete. Takže oblíbenou Jessicu...