Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tip do kuchyně: Bleskové prázdninové knedlíky

Prázdniny začaly a jen málokdo z nás je chce trávit u plotny, zdlouhavým vařením. Tak jsem vylovila jeden můj oblíbený recept, který pravidelně používám a můžu jej označit za skutečně superrychlý. Bleskové houskové knedlíky. Vyzkoušejte, budou vám chutnat.

Podstatné je, že na tyto knedlíky nepotřebujete žádný hrnec, ani vlastně nepotřebujete sporák, vodu. Stačí jen několik ingrediencí, mikrovlnka a hrnečky.

Co si připravíme:
Hladkou nebo polohrubou mouku (tu, co zrovna máte doma)
Vajíčko
Mléko
Prášek do pečiva
sůl
Housky nebo staré rohlíky, veky atp.
olej

Postup:
Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme vajíčko a doléváme mlékem. Přidávejte vše podle oka, proto neuvádím množství. Musí vám vzniknout hmota, která nebude řídká jako na lívance, ale o něco tužší. Ne ale úplně pevná. (Asi ze tří housek vznikne porce pro dva).

Připravte si hrnky, vymažte je olejem. Ideální je nalít trochu dovnitř a pak rozetřít prsty nebo ubrouskem po celé vnitřní části hrnečku. Lžící pak naplňte ze 2/3 hrnečky těstíčkem.

Hrnky dejte do mikrovlnky, na nejvyšší výkon a zapněte na 8 minut.

Skrz okýnko uvidíte, jak hmota roste a snaží se vylézt ven z hrnků. Neděste se, ona nevyleze. Až bude proces hotový, hrnečky vyndejte. Pozor, jsou horké!

Ještě teplé knedlíčky vyklepněte ven, pokud se nechtějí pustit, odlepte je od hrnku třeba nožem. Pak nechte oválky trochu zchladnout a nakrájejte na kolečka. Když si na vaření vyberete hrneček dole trochu zúžený, nebudou všechna kolečka stejná, ale to nevadí. Knedlíčky jsou rychlé a moc dobré. Podávat je můžete s jakoukoli omáčkou nebo z nich udělat třeba knedlíky s vajíčkem.

Dobrou chuť! Vaše Drbna

Bleskové prázdninové knedlíky

Sobota, 29. června 2013, 11:16

Po vaření
Před vařením

Štítky drbna, tip, knedlíky, vaření, knedlík, mouka, sůl, pečivo, mléko, ingredience, rohlík, veka, kypřicí prášek, lívanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip do kuchyně: Bleskové prázdninové knedlíky  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.