Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #1: Podívejte se na nejnovější přírůstky v libereckém útulku Archa

Hledáte čtyřnohého parťáka, se kterým vyrazit na výlet nebo jen blbnout na zahradě? Možná vám pomůže Liberecká Drbna. Od dnešního dne vám každé dva týdny ukáže několik pejsků, kteří marně čekají na svého páníčka v centru Archa Liberec. Najde některý z nich domov právě u vás?

ARCHA
Centrum pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec

Ostašovská 570
460 11 Liberec 11


tel.: 485 106 412
e-mail: utulek@zooliberec.cz

Všechna zvířata v útulku najde na www.zooliberec.cz/archa

Řízek

Řízek je hodný, mazlivý a trpělivý pejsek. Když je ale sám, tak pláče. Zřejmě byl zvyklý být celý den se svým starým pánečkem. Pejsek už je také starý pán, trpí na močové kameny. V útulku musel ihned podstoupit operaci močové trubice, která byla celá zanešená, že nemohl ani čůrat. Olysalý zadek už mu také krásně zarůstá a po úpravě srsti z něj bude fešák. jinak na svůj věk je velmi aktivní, rád chodí na procházky i s dětmi.

Alík

Alík byl spolu s Dášenkou, Stormym a Bílou tlapkou odebrán úřady pro týrání. Byli ve špatných podmínkách a nedostatečně krmeni. Alík měl dokonce zarostlý obojek do krku. Je to hodný pejsek, mazel, vychází dobře i s ostatními pejsky.

Březen 2017 - Alík krásně zarůstá a po jeho předchozím trápení za chvíli nezbyde žádná památka.

Kmeťo

Kméťo je starý pejsek, kterého někdo vyhodil z auta. Páníček se musí v hrobě obracet, když ví, jak se pozůstalí zachovali k tomu, co mu bylo nejdražší. Kméťo je bezproblémový pejsek. Jediné co ho brzy začne trápit je nádor u konečníku, s kterým se bohužel nedá nic udělat. Takže dokud nepraskne, nedělá pejskovi žádné obtíže. Mohou to být měsíce, ale klidně i roky.

Cucek

Cucek je starý pejsek, který se do útulku dostal spolu s Dredem. Jsou to pejskové po pánovi, který skončil v nemocnici a nebude schopný se o pejsky nadále starat, proto je můžeme se souhlasem příbuzných nabízet dále do péče. Oba pejskové jsou přátelští, mazliví, mají výbornou chuť k jídlu a na procházky jdou také velmi rádi. Jsou to už starší pánové a potřebují klidnější zázemí u starších lidí, kterým občas přijedou vnoučata, se kterými se pejskové rádi proběhnou. Neštěkají, jsou zvyklí v bytě.

Kytárka

Norka je zpočátku velmi bázlivá a nedůvěřivá fenečka. Zřejmě u ní původní majitel zanedbal socializaci. Ve chvílích, kdy má strach nebo se jí něco nelíbí, neváhá kousnout.

V útulku ale udělala veliké pokroky. Z nesocializované kousavé mršky se stala přátelská, mazlivá fenka, která chce pozornost. Vyrostlo jí sebevědomí a je třeba ji naopak krotit, ale k novým lidem je stále ještě nedůvěřivá a bude to vyžadovat hodně trpělivosti, než si na nové pánečky zvykne, tak jako na zaměstnance útulku. Při ošetřování je to stále kousavka a je třeba použít i drsnější přístup, aby se jí podařilo zpacifikovat. Je to ideální fenka k domku se zahradou, kterou si bravurně oštěká stejně jako velký pes a zároveň toho mnoho nesežere.

Stormy

Stormy je pejsek odebraný pro týrání - nebyl týrán psychicky, ale byl nedostatečně živen a žil v nevhodných podmínkách. Z počátku byl k novým lidem nedůvěřivý a bude potřeba se s ním chodit seznamovat. Nemusí ostatní psy, umí chodit na vodítku, netahá. Hodil by se jako hlídač k domečku se zahradou. Byl zvyklý celoročně venku.

Tosin

Tosin je klidný pes, který byl při odchytu dost nepříjemný i pelíšek si pěkně hlídá, ale na procházkách se chová slušně a se střídajícími se venčiteli nemá problém. Dokonce si nevšímá ani jiných psů. Nevíme, zda se jedná o křížence Tosa inu, nebo brazilské fily, není tetovaný ani čipovaný a váhově neodpovídá ani jednomu, váží 58 kg.

Dášenka

Dášenka byla spolu se Stormym a Bílou tlapkou odebraná úřady, protože žili v nevhodných podmínkách a byli nedostatečně krmeni. Je to mladá fenečka, přátelská, ale nepopsaná tabule. Má problém s čistotností, nehodí se tedy do bytu. I po vyvenčení je schopná si v kotci okamžitě ulevit. Byla zvyklá celoročně venku.

Foto Archa Liberec

Štítky zahrada, Liberec, Drbna.cz, pes, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme páníčka #1: Podívejte se na nejnovější přírůstky v libereckém útulku Archa  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.