Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Šest tisíc Liberečáků nemusí stihnout výměnu řidičáku

Až šesti tisícům Liberečáků hrozí, že do konce letošního roku nestihnou v zákonné lhůtě vyměnit řidičáky vydané v období od 1. ledna 2001 do 30. dubna 2004. Podle statistik Ministerstva dopravy zbývalo v Liberci k 30. listopadu celkem 6 150 řidičů se starým řidičákem. Nenechávejte proto výměnu na poslední chvíli.

„V uvedeném počtu lidí, kteří si ještě nestihli vyměnit řidičský průkaz, jsou ale i ti, co jej mají už vyřízený, ale ještě si ho nevyzvedli. Jsou tu zahrnuty i podané žádosti. Malé procento z ještě nevyřízených průkazů tvoří senioři, kteří už nový průkaz nechtějí,“ řekl vedoucí odboru dopravy magistrátu Pavel Rychetský a doplnil: „Přesto se dá říci, že kdyby si všichni řidiči, jimž na konci roku skončí platnost průkazu a ještě si o nový ani nepožádali, přišli teď vyměnit řidičský průkaz, do konce roku všechny žádosti vyřídit nestihneme.“

Opozdilcům navíc vyřizování komplikují vánoční svátky, během nichž je magistrát uzavřen. Posledním úředním dnem bude před Vánocemi pátek 20. prosince. Následující týden budou pro Liberečany zavřeny všechny budovy magistrátu.

Všechny agendy se opět otevřou veřejnosti v pondělí 30. prosince. Úterý 31. prosince bude přitom posledním dnem v roce, kdy si budou moci občané své záležitosti, nejen občanský průkaz, na radnici vyřídit.

Kdo by přeci jen chtěl po Novém roce absolvovat jízdu s neplatným řidičákem, riskuje vysokou pokutu. „Takovému řidiči hrozí dvě sankce. První je za řízení bez platného řidičského průkazu, kde může dosáhnout výše pokuty, udělené policistou na místě, až 2 tisíce korun. Další sankce hrozí za nesplnění zákonné povinnosti výměny řidičského průkazu, kde ve správním řízení může činit pokuta až 30 tisíc korun,“ doplnil Pavel Rychetský.

Štítky řidičský průkaz, Liberec, Pavel Rychetský, magistrát, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest tisíc Liberečáků nemusí stihnout výměnu řidičáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.