Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hledáte kamaráda do nepohody? Adoptujte nebo alespoň podpořte

Občanské sdružení Šance zvířatům nabízí k adopci pejsky, kočky, ale i morčata, na než se můžete podívat na stránkách www.sancezviratum.cz. Momentálně sdružení pečuje o více zvířat, která mají zdravotní problémy, a tak prosí o pomoc také veřejnost.

Skoro všechna zvířata mají pohnutý osud. Neděláme odchyty, ale dostávají se k nám zvířata již ve specifické krizové situaci. Nyní máme mezi těmi, kteří se léčí, například zanedbanou pitbulku Abby s demodexem a alergií, což se projevilo trýznivým svěděním, nadměrné škrábání se vedlo k lysinám v srsti. Její léčba se může vyhoupnout až na 10 tisíc korun,“ líčí Františka Zverková ze sdružení. Pitbulka Abby však není jediná.

Sdružení pečuje také o kříženku staforda Cindy, jenž prodělala nervový záchvat, anebo o nemocné kočky s alergickými reakcemi, plísněmi pokožky atd. Tato zvířata vyžadují delší léčbu, která znamená finanční zátěž pro sdružení a také nemohou pacienti do nového domova odejít ihned. Jedná se o zanedbané psy i kočky, jejichž  majitelé si je pořídili, aniž by přemýšleli nad tím, zda mají peníze a vůli se o ně starat. Pitbulka Abby přišla ve velice zanedbaném stavu, špinavá, s vyrážkami. Pochází z chovu bez průkazu původu, který byl zatížen parazitem demodexem, což však „chovatelům“ nebránilo v množení a prodeji psů. Kříženka Cindy přišla z prostředí sociálně vyloučeného, kde zažila společně s jedním svým štěnětem bití. Vlčanda Rona byla nechtěným dědictvím, prodaná s domem, kde zůstala sama bez pomoci.

Štěně Maxík byl také odebrán z prostředí, kde jej týraly děti, ze strachu se občas pomočuje, ale dělá mílové kroky v dočasné domácí péči, již si vyloženě užívá. Také kočky u Šance zvířatům neměly v životě zrovna štěstí, a to především Kryštof, perský kocour z množírny, opět trpící alergií a zánětem dýchacích cest.

V podstatě většina našich zvířat je odebraná z nevyhovujících podmínek, a bylo potřeba je vypiplat, vyléčit a hlavně socializovat je, ukázat jim, že se nemají čeho bát,“ doplnila Zuzana Pětníková.

Občanské sdružení by především rádo našlo domov těm zvířatům, která jsou zdravá, a do adopce mohou jít ihned, proto, aby se uvolnila místa pro další potřebné psy a kočky. S jarem a létem totiž očekávají příval nechtěných koťat a štěňat. Pokud byste chtěli podpořit nemocná zvířata, můžete tak učinit na sbírkovém účtu sdružení 2000725481/2010. Ti, které oslovil pejsek, kočka nebo morče, můžou se obrátit na kontakt@sancezviratum.cz

Napsala redakce

Štítky kočka, ABBA, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáte kamaráda do nepohody? Adoptujte nebo alespoň podpořte  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.