Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do boje se šmejdy se zapojí i liberečtí strážníci

Liberec chce ještě víc přitvrdit v boji proti nepoctivým pořadatelům prodejních předváděcích akcí, pro které se vžilo pojmenování šmejdi. Dosud město informovalo o termínech podezřelých akcí, nově do boje zapojí i liberecké strážníky, kteří se na akcích budou vyskytovat.

„Jejich hlídky tak například v těsném kontaktu s ČOI napomohou k dosažení klidného průběhu inspekce, ale poslouží i jako prevence a namátková kontrola v blízkosti místa pořádání akcí. Liberec tím chce šmejdům jednoznačně ukázat, že ve městě jim jejich byznys nepokvete,“ informovala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Podle náměstka primátora pro školství, kulturu, sociální věci a cestovní ruch Ivana Langra tímto město spouští druhou fázi boje proti šmejdům. „Rozhodli jsme se ještě více zapracovat na prevenci a zapojit i větší kontrolu, abychom zvýšili ochranu seniorů i jejich majetku a co nejvíce šmejdy odradili od pořádání akcí v Liberci. Souběžně budeme také řadu poznatků a společných akcí strážníků a ČOI medializovat,“ řekl.

V praxi to znamená, že strážníci se vždy na pochybnou akci vydají a budou nápomocni jak ČOI, tak například mohou kontrolovat průběh akce. „Na místě zdůrazníme fyzickou přítomnost hlídky městské policie a namátkovou kontrolou okolí vstupu,“ vysvětlil ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík. To by mělo varovně zapůsobit především na pořadatele, ale preventivně upozornit i případné návštěvníky předváděcích akcí.

Na zlepšení situace už s Libercem spolupracuje několik organizací, například Kontakt, Centrum zdravotní a sociální péče a dalších 7 neziskových organizací, které pracují se seniory. „Všechny subjekty dostávají každý týden aktuální informace z ČOI o nahlášených předváděcích akcích a poskytují je svým klientům, aby je před jejich návštěvou varovaly,“ doplnila MInstrová.

Autoři

Štítky Liberec, Česká obchodní inspekce, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do boje se šmejdy se zapojí i liberečtí strážníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.