Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pašování cigaret a tabáku je stále v kurzu. V kufru Octavie našli celníci cigarety za desítky tisíc

Myslíte, že se do Česka pašují z Polska pouze léky sloužící k výrobě drog? Jste na omylu. Aktuální zůstává i nelegální dovážení cigaret. Celní správa se o tom neustále přesvědčuje. Jedním z posledních zadržených „pašeráků“ je osmačtyřicetiletý muž, u kterého kontrola odhalila 5 400 kusů cigaret a 3 kilogramy tabáku bez platné tabákové nálepky.

Minulou středu, v pozdních večerních hodinách, neunikla pozornosti hlídky mobilního dohledu libereckých celníků Octavia české poznávací značky jedoucí z Polska, kterou zastavili u Hrádku nad Nisou.

„O tom, že jejich tip byl správný, svědčí výsledek prohlídky vozidla, v jehož zavazadlovém prostoru našli 27 kartonů cigaret a 3 kilogramy tabáku bez platné tabákové nálepky, které řidiči na místě zabavili. Ten bude nyní muset celní správě uhradit necelých 20 tisíc korun spotřební daně,“ dodal mluvčí liberecké celní správy Martin Stočes. Muži navíc hrozí až tři roky za mřížemi za porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Od začátku roku liberečtí celníci při svých kontrolách odhalili již na 62 pokusů o nelegální přepravu cigaret nebo tabáku a řešili 17 případů prodeje tabákových listů v rozporu s platnou legislativou, při kterých zajistili 131 tisíc kusů cigaret a 265 kg tabáku a tabákových listů. Celkem vybrali přes 800 tisíc korun na spotřební dani a u 21 osob byl předán návrh na zahájení trestní stíhání.

Štítky cigareta, tabák, samolepka, Polsko, Celní správa České republiky, Česko, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pašování cigaret a tabáku je stále v kurzu. V kufru Octavie našli celníci cigarety za desítky tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.