Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Většina uprchlíků přichází z ekonomických důvodů, soudí Zeman

Většina uprchlíků přichází do Evropy z ekonomických důvodů, soudí prezident Miloš Zeman. V dnešním rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 varoval v souvislosti s imigrační vlnou před vytvářením ghett i spícími buňkami teroristů.


Zatím nikdo neuvedl, jaký je poměr mezi politickými a ekonomickými migranty, podotkl prezident. "Já sám se domnívám, že drtivá většina z nich jsou ekonomičtí imigranti," uvedl. Poukázal na to, že přicházejí i ze zemí, jako je Eritrea, Senegal, Kosovo nebo Pákistán, v nichž se neválčí. "Mám silné podezření, že tito lidé u nás nechtějí pracovat," podotkl prezident.

Česká vláda rozhodla o dobrovolném přijetí 1500 uprchlíků. "Když tedy vynechám těch 1500 lidí, tak všichni ostatní jsou zde nezákonně, a pokud porušili naše zákony, měli by být okamžitě vraceni, a ne umisťování do různých ubytovacích zařízení," řekl prezident s odvolání na dublinské dohody.

V souvislosti s islámskými imigranty existují podle Zemana tři rizika, z nichž první je vytváření vyloučených zón. "Tito lidé právě vzhledem k výrazné kulturní odlišnosti nebudou schopni asimilace," soudí prezident. Další riziko, a to infekční onemocnění, prý Zeman nepřeceňuje. Za pravděpodobné ale pokládá riziko třetí, a to, že takzvaný Islámský stát vyšle i spící buňky, které budou zárodkem budoucích teroristických organizací.

Zeman se opět vyslovil pro to, aby Evropská unie chránila své vnější hranice. Když tato ochrana nefunguje, je podle něho třeba zastavovat imigranty na českých hranicích a vracet je.

Zdroj: ČTK

Štítky Miloš Zeman, uprchlík, Evropa, Frekvence 1, Vláda ČR, Pákistán, Eritrea, Senegal, Kosovo, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina uprchlíků přichází z ekonomických důvodů, soudí Zeman  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.