Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Futuristický Grand Hotel Imperial se otevírá

Bývalá ikona mezi libereckými hotely přivítá po náročné rekonstrukci první návštěvníky. Grand Hotel Imperial, prošpikovaný nejmodernějšími technologiemi, otevře v pátek 25. září. V novém, světle šedém kabátě, s honosnějším názvem, ale především zcela moderním a designovým interiérem začne psát Grand Hotel Imperial novou kapitolu svých dějin.

Budova z roku 1931 pamatuje několik režimů a přestaveb, ale ještě nikdy nebyla tak daleko před konkurencí. Pokud se Imperial tváří zvenku tradičně, uvnitř nabízí technologie jako z budoucnosti.

Žádné fronty na recepci, nad kterou zazáří opálový lust Cloud navržený Maximem Velčovským. „Téměř sto opálových koulí navodí pocit vzdušnosti a otevřenosti,“ říká hoteliér Lukáš Pytloun, který Imperial koupil a pomohl mu, aby jako bájný Fénix vstal z popela. Především jednoduchost by měla patřit mezi silné stránky hotelu. Návštěvník by měl být co nejrychleji odbaven. Povinný check-in obstarají skeny občanských průkazů, dále dostane k ruce recepčního s tabletem, který ho uvede na pokoj. V něm si každý může navolit režim, který mu bude nejlépe vyhovovat.

O pořádný wow-effect se postarají diodové pásy, inteligentní elektrická zařízení na zatahování závěsů či senzory, které budou snímat teplotu, vlhkost či množství oxidu uhličitého ve vzduchu. „Naše přístroje si dokáží zapamatovat nastavení klientů a podle toho přizpůsobit pokoj při opakované návštěvě,“ přibližuje Pytloun.

První dojem tak může pro leckoho působit až jako výlet do budoucnosti. Hned u dveří má na výběr ze tří možností, jak se do svého přechodného domova dostat. „Pokud při zařizování ubytování zvolil cestu přes PIN kód, vyťuká je na displeji u dveří. Další variantou je zobrazení QR kódu před kamerkou, která bude zabudovaná pod displejem. Poslední možností je zapnutí bluetooth na chytrém telefonu a následné otevření speciálním gestem,“ vysvětluje Pytloun. Ze dveří tak zmizí tradiční sloty na hotelové karty, které zapínaly a vypínaly proud. I na to totiž hotel myslí. Pokud vycítí, že na pokoji nikdo není, během čtvrt hodiny vypne přívod elektriky. Případně zatáhne závěsy, aby dovnitř nesvítilo.

Ty ovšem při příchodu návštěvníka opět odhrne, a ten si tak může připadat, jako když ho pokoj vítá s otevřenou náručí. „Ve speciálním režimu si může dokonce nastavit západ slunce. Diodové pásy v jedné části pokoje svítí modře, zatímco na druhém přecházejí z oranžové do červánků,“ vyjmenovává další z prvků Pytloun, který zároveň myslí i na ekologický dopad provozu. „Spousta hotelů šetří s vodou, ale zákazník to pozná a pobyt si neužije. Při sprchování jsme zachovali dostatečný průtok vody, ale tou samou jsou později splachovány záchody.“ Podobně uvažoval i při výběru osvětlení. Menší zdroje světla napájí jen 12 nebo 24 voltů.

Velké spotřebiče, jako televize nebo hlavní lampa, spolykají sice tradičních 230V, zato si je může zákazník nastavit dle svého přes svůj počítač, hotelový tablet či klasický ovladač. Pokud spáruje svoji eletroniku s pokojovou, nebude mu nic bránit prohlížet si svoje soubory na vestavěné televizi.

Pro návštěvníky-samotáře vymyslel realizační tým Imperialu neotřelou zábavu. Vybraní klienti dostanou na pokoj mini akvárko s oranžovou rybkou a „psaníčkem“. V něm bude kromě krmení i příběh, kterých vymyslel Pytloun a spol. přes padesát. Zákazník se může rozhodnout, jestli rybičku nechá odnést, nebo naopak pobyt v libereckém Imperialu stráví s němým společníkem.

A nic ho u toho nebude rušit. „Tříkomorová či osmikomorová okna mají dvě membrány a jsou protihluková, takže zvenčí neslyšíte žádný hluk. Zvuky z chodby zase eliminuje padací práh pod dveřmi,“ doplňuje Pytloun.

Ten otevření hotelu sliboval před několika měsíci, ale práce a především dodávky některých materiálů a technologií rekonstrukci prodloužily. Ani v pátek 25. září nebude ještě vše hotovo. „Máme za sebou první etapu. V té otevřeme 65 pokojů, které jsme na první noc dražili, 2 ukázkové pokoje a spodní část, kde zákazníci naleznou zatím snídaňovou restauraci,“ vysvětluje hoteliér, který vrátí do Imperialu klasické posezení Zlatý kohout i pivnici Staročeská jizba. V té by rád do roka čepoval vlastní pivo. Právě pivovar je společně s kavárnou, cukrárnou a bazénem další z novinek hotelu.

Ty přijdou na řadu společně s jednou z nejzajímavějších proměn hotelových pokojů. Kromě klasických, byť velice zajímavých hotelových jednotek, vyčlenil Pytloun 37 pokojů, které navrhnou a zrealizují převážně čeští designéři a architekti, mezi nimi zvučná jména jako Bořek Šípek či David Vávra. Ti budou každý rok svůj pokoj aktualizovat, doplňovat, debatovat o něm s hosty na Facebooku a dokonce namluví spot pro každého nového návštěvníka, který v jejich „dítěti“ přenocuje.

Futuristický Grand Hotel Imperial se otevírá

Středa, 23. září 2015, 20:11

Futuristický Grand Hotel Imperial se otevírá
Futuristický Grand Hotel Imperial se otevírá

Štítky hotel, Lukáš Pytloun, rekonstrukce, Bořek Šípek, David Vávra, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Futuristický Grand Hotel Imperial se otevírá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.