Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči z Krásné Studánky plánují novou zbojnici

Dobrovolní hasiči z Liberce, Hrádku nad Nisou a německých měst Herrnhut a Žitava chtějí nakoupit novou techniku a zlepšit spolupráci. Přeshraniční projekt bezmála za 1,5 milionu eur (40,7 milionu korun) je ale závislý na získání dotace z česko-saského operačního programu. Zhruba polovina částky by měla směřovat do Liberce.

"Přeshraniční projekt má v budoucnu přinést efektivnější a lépe koordinovanou spolupráci a komunikaci mezi jednotlivými hasičskými sbory, a to zejména při řešení následků živelních katastrof," uvedl mluvčí magistrátu Jan Král. Součástí projektu by měla být například společná cvičení v liberecké spalovně, na Ještědu nebo v nepřístupném terénu Žitavských hor.

V rámci projektu si chtějí hasiči z Krásné Studánky pořídit rychlý technický zásahový vůz, dopravní automobil pro devět lidí a přívěs pro práci na vodě. Plánují i přestavbu hasičské zbrojnice, současné prostory jsou malé.

Hasiči z Hrádku nad Nisou by rádi opravili cisternový vůz a pořídili si raftový člun, potápěčské obleky, protipovodňové zábrany i protipovodňový přístřešek. Koupit si také chtějí nakladač, vozík pro únik ropných látek na vodě a několik typů kontejnerů pro různé typy zásahů.

Žitava plánuje pořízení hasičského otočného žebříku a Herrnhut pro svůj sbor v Rennersdorfu nákup víceúčelového vozu a rekonstrukci zbrojnice. Pokud se žádostí o dotaci uspějí, novou techniku by měli mít hasiči nejpozději v roce 2018.

Zdroj: ČTK

Štítky projekt, Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Žitava, Hrádek nad Nisou, Herrnhut, Jan Král, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Krásné Studánky plánují novou zbojnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.