Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec jedná s investorem, který má zájem o areál na Ještědu. Investovat chce stovky milionů

Vznikne na Ještědu nová sjezdovka a promění se celý areál v moderní zimní sportoviště se vším všudy? Vedení města oznámilo, že jedná se silným investorem, který by si chtěl areál na Ještědu pronajmout a napumpovat do něj stovky milionů korun. Pokud se podaří investora získat, město by ho rádo představilo do měsíce.

„Investor má zájem o realizaci od začátku roku, to ale asi nestihneme. Myslím si, že jaro už je možné s ohledem na to, že by tam začaly masivní práce,“ řekl na dnešní tiskové konferenci po Radě města primátor Tibor Batthyány (ANO).

Podle dostupných informací má o areál zájem společnost ze skupiny J&T, která provozuje například areály ve Špindlerově Mlýně nebo v Tatrách.

„Areálu by to přineslo silného investora, který přivede stovky milionů korun a vybuduje novou sjezdovku. Bude zároveň vyvíjet činnost ve vedlejší hospodářské činnosti,“ dodal primátor.

Vedení města nemá z minulosti příliš dobré zkušenosti s pronajímáním areálu. Sjezdovky pod Ještědem si od roku 2006 pronajala společnost Snowhill, město od ní areál převzalo o tři roky později s dluhem čtvrt miliardy korun.

„Něčemu podobnému se chceme vyvarovat,“ doplnil primátor a uzavřel: „Ještěd se investorovi líbí, protože má úzkou návaznost na aktivity, které v Česku dělá. Jsme v balíku investorských záměrů, kde je například také Rakousko nebo Gruzie.“

Areál nyní spravuje městská společnost Sportovní areál Ještěd, která nemá na větší investice peníze a zatěžuje jí splácení dluhů po Snowhillu.

Štítky investor, Ještěd, Liberec, sjezdovka, primátor, Tibor Batthyány, ANO 2011, J&T, Sportovní areál Ještěd a.s., Tatry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec jedná s investorem, který má zájem o areál na Ještědu. Investovat chce stovky milionů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.