Kde se najíst: Je libo Flang steak nebo třeba Creme brilé?

 
pátek, 30. května 2014, 12:07

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Ene Bene.

V očekávání kvalitního gastrozážitku jsme zavítali do restaurace Ene Bene. Předchozí návštěvy dopadly velice dobře. Prostředí je jedním slovem super, moderní, čisté, prostě na fajnovku. Profi obsluha byla také na výbornou, což ještě zvýšilo naše očekávání.

První dojem (už po několikáté) byl tedy zdárně za námi. Ovšem další dojmy, to začal být „mazec“. Při čtení jídelního lístku jsme se značně pobavili nad názvy: Rib Ai, Flang steak, anebo třeba Creme brilé, podle našeho názoru je to v takhle moderní restauraci nepřípustné, nehledě na to, že víme, že tyto názvy v „jídeláku“ už nějakou dobu přetrvávají, takže žádné „nevšimli jsme si toho” zde nemůže projít.

Proti samotným jídlům nemáme asi nic, moderní jídla, sestavená z dobrých surovin. Vybere si každý. Objednávka byla tedy opět jasná. Polévky - tomatová a silná telecí se zeleninou, dále typische česká kachna s knedlem a mořský vlk s parmezánovým rizotem. Kuchař v Ene Bene musí být duší umělec, protože silná telecí, to bylo jak když pejsek s kočičkou vařili dort. Od všeho trochu a nezapomněl ani na „tamto“ a o mase škoda mluvit. Tomatovka byla tou lepší ze dvou polévek. Měla výbornou chuť a celkově dobře vypadala. K oběma polévkám byla bageta s hořkým, přepečeným česnekem, to si klidně mohli odpustit. Ovšem to, co přišlo na stůl v případě mořského vlka s parmezánovým rizotem, tam to zavánělo slovem prů...ser. Toužebné očekávání kvalitního rizota skončilo někdy na cestě mezi Libercem a Benátkami.

Každopádně z toho, co bylo na talíři by se Ital zabil do hlavy, a nejenom Ital, jelikož tam bylo tolik česneku, že by i Dracula měl problém. Neodstraněné šupiny, kosti a dokonce i ploutve, to už byl jen dozvuk (ne)zážitku. No za ty prachy žádná sláva. Druhý hlavní chod, kachna. Začneme tím lepším. Šťáva dobrá, knedlíky prokládané plackami je super nápad a suprově to i chutnalo, ale tuhá, nedopečená kachna, to už tak super není. Než kachnu dostanete od kosti, tak máte po Vašem oblíbeném seriálu. Prostě to, kvůli čemu si to jídlo dáváte, stojí za málo, ale knedlíky Vás nasytí. Na dezert jsme ani neměli chuť (slibujeme, že ho už příště dáme) a odcházeli jsme rychlým krokem.

Celkově z předchozích návštěv víme, že v Ene Bene se dá dobře pojíst, ale tuhle návštěvu jsme spíše protrpěli. Cenově patří v Liberci k těm dražším podnikům, o to horší je pocit, když zažijete tohle. Vemte si z nás příklad a od vlka ruce pryč.

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO, VIDEO: Jiří Kajínek je na svobodě....

  • Stovky kilogramů polského kuřecího masa se...

  • Muž a žena bez jízdenek v autobuse číslo 12...

  • FOTO: Vážná dopravní nehoda pod Kozákovem....