Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Kde se najíst: Jednou z mála slabin Potrefené husy je nabídka

 
pondělí, 26. května 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Potrefenou husu v centru Liberce.

Potrefená husa, síť restaurací/barů, kterou sponzoruje pivo Staropramen. Jejich pobočky najdete například v Praze, Plzni, Táboře, Olomouci i v Brně. Je poměrně složité hodnotit takovouto restauraci, jelikož v jejím konceptu je přesně dáno, co se má vařit a jak se to má vařit. Každopádně my se o to pokusíme.

Interniér je opět dán předem, ale to mu zase tolik neubírá. Všechno je jednoduché a úderné, něco mezi restaurací a barem ve kterém se cítíte dobře. Tým číšníků při naší návštěvě kmital parádně. Usazení bylo okamžité, stejně tak jako donesení jídelníčku. Pokud se podíváme na jídelníček, je to na náš vkus až moc dlouhé čtení. Je toho zbytečně moc, ale nutno podotknout, že většina jídel má hlavu a patu. Najdete zde jak českou klasiku, chuťovky k pivu, tak i jídla, která musíte vzít tzv. do „teplejch“ (rukou).

Co velice oceňujeme je nabídka chřestových jídel v chřestové sezóně, opět někdo přemýšlí hlavou. Absence předkrmů je poměrně překvapivá a výběr ze dvou polévek nás neoslovil, proto jsme začali rovnou hlavním jídlem. Mimochodem, po objednávce nám servírka přinesla příbory v půllitru nebo něčem takovým, klasická losovačka, strašnej FAUL, ale pojďme tedy k objednávce. Italské houbové risotto a závan mexika, kuřecí tacos. Tacos to sice nebyly, byla to spíše kuřecí tortilla, ale to už je teď jedno. Škoda, že konzistence houbového rissota byla trochu, možná více „rozjetější“, než by měla být, ale dohání to svojí chutí. Jemná hra s kořením si zaslouží jedničku! Pak tedy kuřecí tacos/tortilla položené na salátu, který byl neskutečně vymazlený. Parádička. Takhle dobře vychucený salát jsme snad v Liberci ještě nepotkali. Samotné tacos (nazývejme to tak) taky skvělé + rajčatová salsa, která se s tím výborně doplňuje. Důležité zmínit, že po konzumaci tohoto hlavního jídla první co Vás napadne, je střihnout si další hladinku piva. Pálí hezky.

Přišel čas na dezerty. Legendární „husí“ čokoládový fondant a cheesecake s pomerančovým přelivem. Cheesecake nebyl až tak zajímavý, škoda, ale čokoládový fondant, to je jiná písnička! Dortík, do kterého zaboříte vidličku a vyvalí se na Vás řeka skoro bublající čokolády a vedle toho smetanová zmrzlina na zjemnění, tohle je na Oscara.

Celkově musíme hodnotit Potrefenou husu pozitivně, problém je, že jakmile okusíte jednu „Husu“, v další dostanete skoro to samé, ale od toho koncepty jsou. Cenovky opět nejsou nějak závratně vysoké, takže si večer můžete v klidu užít.

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Několik libereckých čtvrtí je od nedělního...

  • Lukáš Dvořák

  • Liberecký tunel čeká částečná uzavírka....

  • VIDEO: Řidič SUV přejel železniční přejezd...

Reklama
 
 

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi,...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském...