Kde se najíst: Park na Masaryčce nezklamal

 
pondělí, 15. září 2014, 19:59

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Park Restaurant.

Park je stále celkem nováčkem mezi libereckými gastropodniky, ale za tu krátkou chvíli, co je otevřen, si mezi lidmi vydobyl, podle nás, slušnou pověst. Myslíme tedy, že je ten pravý čas podívat se i na tuto restauraci trochu podrobněji. Park má stejného majitele jako obě “ZOOčka” a Hospoda Domov.

Právě v těchto restauracích momentálně probíhá velmi zajímavá akce. Stačí si dát v každé z výše jmenovaných restaurací hlavní jídlo a po nasbírání razítek ze všech čtyř a máte jedno hlavní jídlo v kterékoli z nich zadarmo. Za tohle palec nahoru. Zpět ale do Parku. Restaurace se nachází ve stejném objektu jako ZOO 1320 a Golf Bar. Podle nás výborné místo. Při vstupu do restaurace nás ohromila obří knihovna, v podstatě přes celý bar. Prý si z ní můžete knihy dokonce i půjčit. Lepší interiér jsme tedy dlouho nikde v Liberci neviděli.

Zbytek restaurace je vyzdoben černobílými fotkami, především New Yorku, no prostě restaurace je to vážně stylová! Obsluha vkusně oblečená a ve většině případů milá, ochotná i znalá. Z nabídky jídel je vidět, že tento podnik sdílí kuchyň se ZOO 1320. Najdete zde velice podobné těstoviny, především noky. Dále je v nabídce něco z české kuchyně, masová část s klasickými panenkami, saláty a dvě ryby. Největší minelou jsou ale burgery Pepa či Franta. Toto pojmenování, byť vtipné, je lehce mimo.

No my jsme se snažili vybrat jakýsi lepší průřez touto nabídkou. Ruský boršč, svíčková, plněné kuřecí prso špenátem s gratinovanými bramborami a noky se špenátem. Začněme odzadu. Noky téměř stejné jako ze ZOO, slušná práce. Kuřecí prso na první pohled překvapilo prezentací, avšak maso bylo velmi suché, špenát vlažný, celkově toto jídlo bez chuti. Nezachránila to ani tuna dipu okolo. Svíčková na smetaně, řekli bychom velmi poctivá. Paradoxně největší překvapení jsme měli hned na začátku. Byl to právě ten Boršč, výborně vychucený, tleskáme.

Ještě nesmíme zapomenout na dezert, a to jablečné crumblé. Mezi dezerty asi jediný, který nás zaujal, a musíme říct, že je výborný! Slast ke kávě. Všechna ta jídla nejsou špatná, ale ani za několik návštěv jsme zde nenarazili na jídlo, které by nás nějak donutilo se vracet. Ovšem posezení je zde super. Co se cen týče, tohle je velmi složitá situace. U jednoho jídla jsme s cenou plně spokojeni, u druhého naopak. Můžeme ale s klidem říct, že za ty ceny dostanete jídlo dobré. Co s tebou Parku? Nezklamal jsi nás, to ne, ale tak krásnou restauraci bychom chtěli jednou vidět i s vynikající kuchyní, což tedy zatím nemáš.

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO: Tragédie na okraji Liberce. Muž měl...

  • FOTO, VIDEO: Policie v Příšovicích zatkla...

  • Dvě nehody během pondělního rána...

  • Liberec bude mít svůj pivní festival. První...

Reklama
 
 

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi,...