Kde se najíst: Prostředí je největší devízou Balady

 
pondělí, 16. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Balada.

Dnes při našich toulkách libereckou gastronomií navštívíme restauraci Balada, sídlící v Moskevské ulici, konkrétně v její horní části. Stylová terasa vám určitě při hledání pomůže. Celá restaurace je oblečena hlavně do dřeva a nutno říci, že to působí velmi příjemně, takže prostředí hodnotíme velice kladně. Prostě na vás dýchne hezká atmosféra.

Servírky se u našeho stolu točily dvě a byl to stejný zážitek jako s hodným a zlým strážcem zákona. Jedna servírka rázná (ale určitě ne ve špatném slova smyslu) a druhá velice ochotná a příjemná. Podle prostředí v jídelním lístku očekáváte maso a ano, masovou sekci zde najdete, bohužel poměrně nezajímavou. Další sekce jsou ryby, saláty (kterých je požehnaně), anebo také sekci lehká jídla a těstoviny, ale o tom až později. Polévky jsou v jídelním lístku čtyři, ale jen dvě sem asi patří, česnečka a vývar. My zvolili právě ty druhé dvě, a to tomatovou a špenátovou. Tomatovka je skutečně v takovéto restauraci zbytečná, dokonce vám ani asi chutnat nebude, i když, kdo ví. Nám určitě nejela. Špenátová obsahovala listový špenát, což jsou sice body navíc, ale opět vás úplně neuchvátí. V chuti dost mdlá a smetany je tam zbytečně moc.

Teď se věnujme těstovinové sekci, jelikož z masové jsme skutečně moc nevybrali. Tušili jsme, že volba v těstovinové části nebude úplně nejlepší, ale naděje umírá poslední. Umřela. Smetanové rigatoni v kombinaci s lososem nevalné kvality, který už pár dní na skladě byl a špenátem, který to skutečně nezachránil. Dále doporučíme při příštím nákupu, že pokud je na obalu výrobku napsáno Penne, nejsou to Rigatoni, což je poměrně důležité. Že druhé jídlo do této restaurace patří, poznáte už podle jména. Moravský kamenáč obsahuje kombinaci kupovaných bramborových noků, roštěné + vepřové panenky, papriky, slaniny - která je navíc a nesmrtelné smetany.

Chce se nám použít slovo normální, protože tak to i chutná, normálně, ale kvůli takovému jídlu se sem asi nevrátíte. Další věcí je, že lehká jídla to skutečně nejsou, trávíte je řádnou chvíli. Na dezerty nebyl čas a vlastně ani chuť. Cenově jsme na stejné úrovni jako vždy, bohužel ale to, co zaplatíte, se vám v jídle úplně nevrátí.

Pokud nejdete primárně na jídlo, Balada vás potěší. Úplně vidíme, jak jdeme posedět, nalít si do hlavy pár piv a probrat, co se všechno stalo v minulém týdnu. V tomto případě vám bude dělat Balada super parťáka, ale bohužel to, proč restaurace existují vás asi nepotěší, nás teda nepotěšilo.

Komentáře

Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Vlastně podruhý. Kolik vám zaplatila Autentica za reklamu?

pondělí, 16. června 2014, 21:08
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Tak tady se asi (poprvé) neshodnem'. Jídlo je nadprůměr a za tu cenu, škoda tam nezajít.. saláty i maso fajn, těstoviny jsem nezkoušel, ale na to mám jiný podniky ;-)

pondělí, 16. června 2014, 20:39
 
 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • Při noční tragické nehodě v Jeřmanicích...

  • Tragická zpráva pro všechny fanoušky Linkin...

  • Tragická nehoda v Jeřmanicích. Pravděpodobný...

  • VÝZVA POLICIE: Řidič Opelu srazil cyklistu a...

Reklama
 
 

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi,...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském...