Kde se najíst: Restaurace u Pytlouna je krásná, denní menu ale nepotěšilo

 
úterý, 30. září 2014, 04:13

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Pytloun.

Dnes se budeme zabývat jednou ze tří restaurací šikovného hoteliéra Lukáš Pytlouna. V Liberci jsou tři restaurace, které jsou samozřejmě spojeny s hotelem. První je thajsko-japonská restaurace v hotelu Design v Doubí, druhou je italská ORO restaurant přímo v centru Liberce a třetí, které se i dnes chceme věnovat je česko-světová Restaurace Pytloun, nacházející se na křižovatce v Hodkovické ulici.

Hned na začátek se sluší říci, že každá z restaurací pana Pytlouna je designově daleko dál a výš než většina ostatních v Liberci. Interiérově je to bez chyby a občas Vám možná bude i zrak přecházet. V ORU i v hotelu Design se navíc i velmi dobře jí, o tom ale někdy příště. Pojďme tedy přímo na Hodkovickou. Obsluha byla kvalitní, jen jí přezout z doktorských pantoflí, bohužel/bohudík i v restauraci musíte držet určité dekorum. Jídelní lístek, tam si nejsme jisti. Jsou tam věci, které ladí, další ovšem pořádně skřípají. Proč pivní speciality?

V takovém prostředí si dát topinku s masovou směsí, no my teda ne. Minutková záložka je moc pro turisty, křídla, masová směs tří barev, noky s něčim, je to furt to samé jako všude a my si myslíme, že sem opět ne. České speciality to je jiná písnička a ještě se nám líbí pokrmy připravené ve vakuu, na příště musíme zkusit, i když po této návštěvě... no pojďme hodnotit. Česnečka, svíce, Panna cotta a z polední nabídky salát s kuřecím, játra s rýží a ovocný salát. Tak tedy postupně. Svíce byla kvalitní, maso se rozpadalo a omáčka dobře dochucená, knedlíky good, všechna čest. Ještě předtím přišla česněčka, která opět, není tak učesaná, ale jo. O těchto dvou jídlech můžeme říci, že se nespálíte, ale teď ač neradi, musíme popsat další věci. Panna cotta byla strašná, po opravdové vanilce (ne po vanilinové náhražce) ani stopy.

Stužená byla tak, že skoro nešla oddělit. Ideálně využití třeba jako „hopík“. Z denní nabídky přistály játra s ryží. Rýže, nejhorší kvality a ve finále něco mezi kaší a knedlíky, tak kvalitně byla rozvařená. Omáčka zahuštěna moukou, která vytvořila parádní hrudky, dobrou chuť. Salát s kuřecím, masíčko bylo skutečně miniaturní, takové dva pěkňoučké kousky. Jinak bez fantazie, nepromíchaný, pořádně neochucený a konečně ovocný salát, který tedy je, to co má být. Nakrajené jablko, hruška a hroznové víno, toť vše. Pokud čekáte alespoň citronovou šťávu, jemnou omáčku z kysané smetany, ne, bohužel.Cenově samozřejmě polední menu zaleze do 100 Kč a z hlavního jídeláku vyberete do 200 Kč určitě.

My osobně moc nevíme, co s tim. Krásná restaurace, kvalitní české speciality, ale denní menu strašidelné, proto chceme slyšet hlavně Vaše názory. Kdyby to tak dělali jako v ORU nebo Designu, to bychom věděli hned.

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Vlakem z Liberce na Mácháč. I letos v létě...

  • Novináři čekají na Kajínka, zatím není...

  • Silně opilý řidič si po nehodě sedl na...

  • Opel Zafira vjel do cesty autobusu. Ten...

Reklama