Kde se najíst: Zoo 1320 patří k libereckému nadprůměru

 
čtvrtek, 22. května 2014, 07:57

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Zoo 1320 hned naproti muzeu.

Naší první recenzovanou restaurací je restaurace s poměrně divokým názvem, Zoo 1320, která sídlí hned naproti Severočeskému muzeu a nad velice populárním Golf clubem. Interiér odpovídá názvu, sochy ve stylu něco mezi andělem a mozkomorem (pro nezasvěcené, Mozkomor = postava z Harryho Pottera) někoho možná zaskočí. Reakce číšníka na naše usazení byla pohotová. Co kazilo první dojem, bylo papírové prostírání s logem restaurace. Měli jsme díky němu možnost zjistit kolik na tom místě za celý den sedělo hostů, co si vybrali z jídelníčku a taky, že papír se nedá přehnout více jak 7x. Za nás buďto vyhodit nebo měnit pro každého hosta.

Co se týče jídelního lístku a výběru z něj, bylo to lehké zklamání, obzvlášť v masové sekci. Trocha kreativity navíc u některých jídel by vůbec nebyla na škodu. Vepřových panenek na milion způsobů jsme přežraní. Rozdělení na dvě gramáže, to ať každý posoudí, my úplně fanoušci nejsme. Nejprve padla objednávka na krémovou špenátovou polévku a filírovanou uzenou panenku s jablečno-zázvorovým chutney.

Filírovaná panenka vypadala i chutnala skutečně skvěle a chutney jí nahrávalo na smeč, list ledového salátu volně položený na kraj talíře je mimo. Krémová špenátová byla trochu hodně, hodně moc krémová, zbytečně těžká, navíc nutkání sáhnout po pepři bylo nepřekonatelné, za nás lepší střed. Hlavní jídla si byla dost podobná, jelikož jednou to byly noky s hříbky, smetanou a parmezánem a druhá kombinace patří do golden classic - noky, špenát, smetana, kuřecí maso. Obě jídla byla už vychucena velice dobře a bylo tam vše, co by tam být mělo.

Časem nastal problém jménem smetanový maraton. Určitě je nelogické dávat si dvě smetanová jídla za sebou, ale podle nás by více lidí ocenilo trochu lehčí verze. Na dezert proto nezbylo žádné místo, což je škoda. Nakonec přišlo na řadu klasické „pressíčko“. Největší fail přišel právě tam, chuť pressa hodnotit nemůžeme, nejsme všeználci, ale šálky by si zasloužily 5minut + do konce utkání. Nedá se to uchopit, blbě se z nich pije, strašný, hrůza, porod.

Celkově, obsluha byla v pohodě a starala se o naší spokojenost, jídlo určitě patří k jedněm z těch lepších v liberecké kotlině a cena je velice příjemná. Hodně lidí bude namítat, že chodí za stravenku, o tom ale někdy příště. Zoo 1320 prostě bezpochyb patří k lepším libereckým podnikům.

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Tragédie v libereckém bazénu: Policie...

  • V Rochlici praskl vodovod, hektolitry vody...

  • Střelba v libereckém tunelu. Muž měl z...

  • Kriminalisté vyšetřují nález těla mrtvého...

Reklama