Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trpišovský se těší na poháry a chce hrát s Libercem ofenzivně

Nový kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský bere své první angažmá v nejvyšší soutěži za největší možnou výzvu. Těší se i na poháry, protože Slovan čeká kvalifikace Evropské ligy. Svému novému týmu by rád vtiskl podobně ofenzivní tvář, jakou se prezentoval v předešlém působišti na Žižkově.

"Výzva je to největší možná. Je to moje první ligové angažmá, navíc v takovém tradičním klubu s výbornou infrastrukturou a zázemím. Pro mě je to velká výzva i vzhledem k začátku, který nás čeká," řekl na dnešní tiskové konferenci Trpišovský.

"Na úvod hned Superpohár s Plzní, což bude hodně sledovaný zápas, je tam Evropská liga. Poháry jsou to nejvíc, co může člověk teď zažít. Jak se říká, ty překážky by měly být co nejvíc možné hned na začátku," dodal devětatřicetiletý kouč. 

Za cíl má pokusit se s Libercem o postup do základní skupiny Evropské ligy a s mužstvem hrát pohledný ofenzivní fotbal. "Majitel chce samozřejmě uspět v jakékoliv soutěži, která je. Snažíme se postavit mužstvo tak, abychom byli úspěšní na všech frontách. Ať už liga, český pohár nebo předkolo Evropské ligy. Když už do něj jdeme, chceme se pokusit postoupit," řekl.

"Chtěl bych, aby mužstvo produkovalo náročný fotbal s presinkem, s velkým nasazením a rychlou přechodovou fází. Takové moje přání je, abychom zejména v domácích zápasech dokázali být dominantní a hodně drželi balon. Náš společný cíl je co nejvíc zkvalitnit hru v ofenzivní části," naznačil Trpišovský, že by rád navázal na herní projev ze Žižkova.

"Je jasné, že přicházím z druholigové soutěže, takže ty nároky budou větší. Potkáme vyspělé týmy, hráče. Cesta bude trnitější, složitější než v předchozím případě. Ale před dvěma lety jsme stáli na Žižkově ve složité situaci, kdy se vyměnilo 90 procent hráčů, a během roku a půl se nám povedlo vytvořit tým, který předváděl jeden z nejlepších herních způsobů v druhé lize," dodal Trpišovský.

V Liberci se potká s několika hráči, které vedl jako trenér mládeže ve Spartě nebo později na Žižkově. "Hadaščok, Sus, Pavelka, Folprecht a samozřejmě Frýdek. Viděl jsem ten jeho krásný gól za jednadvacítku. Od té doby, co jsem ho trénoval naposledy, se zlepšil," usmál se kouč. "Samozřejmě vím, že je součástí těch jednání o transferech se Spartou, ale přál bych si, aby zůstal," doplnil Trpišovský.

Stále se ještě úplně nevzpamatoval z toho, že jeho předchozí klub Žižkov nedostal licenci pro příští sezonu druhé ligy. "Bolí mě z toho u srdce. Nechal jsem tam kousek srdce, působil jsem tam pět let v různých pozicích. Furt jsem věřil, že se situace vyřeší, ale bohužel tentokrát došlo na nejhorší," litoval.

Zdroj: ČTK

Štítky Jindřich Trpišovský, FC Slovan Liberec, FK Viktoria Žižkov, Evropská liga UEFA, soutěž, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpišovský se těší na poháry a chce hrát s Libercem ofenzivně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.