Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Village People: Gay komunita nás má ráda, protože jsme sexy

Jeden z největších diskotékových hitů Y.M.C.A. rozhýbal davy lidí na závěr koncertu americké skupiny Village People při pátečním vystoupení na festivalu Benátská!. Eroticky podbarvená kostýmová show, sladěný tanec a obnažené hrudi členů skupiny při vystoupení napověděly, proč byli Village People vždy populární v gay komunitě.

"Mají nás rádi, protože gayové rádi tančí, a protože jsme prostě sexy," řekl s úsměvem Jim Newman vystupující v roli atraktivního kovboje. Newman též skládá country a hraje na Broadwayi.

Řada členů v historii Village People skutečně byla homosexuální orientace. Například dlouholetý 'kovboj' Randy Jones, který si v roce 2004 vzal svého přítele, nebo francouzský producent Jacques Morali, jenž Village People v roce 1977 zakládal a v roce 1991 zemřel na AIDS.

Morali přišel v disco clubu v Greenwich Village na nápad sestavit skupinu ze snových postav gayů. A když uviděl v jednom Go-Go Clubu tančit Felipeho Roseho (61) v indiánském převleku, hned ho angažoval. Rose, který dnes žije v Richmondu se svým dlouholetým přítelem Charlesem Sandlerem, měl pro jeho záměr ideální předpoklady. Kromě exotického vzezření (syn Portoričanky a Indiána z kmene Siouxů) studoval též balet a sám si v Go-Go clubu dělal choreografie. "Podíval se na nás a každému vybral to, co mu nejvíce sedlo," vzpomínal v zákulisí festivalu Benátská! Rose na Moraliho.

Spolu s Rosem stál u zrodu kostýmní skupiny Henri Belolo, jeden z mála heterosexuálů ve skupině. Také hlavní zpěvák Ray Simpson (61), který vystupuje na pódiu jako policista, má manželku a dceru.

Kapela s hity Macho Man, Can’t Stop the Music, Go West, In the Navy a samozřejmě Y.M.C.A., která v roce 2008 získala hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, v současnosti vystupuje na různých místech po celém světě.

"Dnešní koncert není součást evropského turné, ale máme v Evropě i další koncerty, například příští týden máme dva koncerty ve Španělsku, před Benátskou jsme hráli ve Finsku," řekl 'motorkář' Eric Anzalone (49), jenž se na pódiu vyznal z obdivu k České republice, kterou navštívil už před 25 lety. Původním motorkářem ve skupině byl Glenn Hughes, který Village People vedl do poloviny 90. let, než od nich odešel. Když v roce 2001 zemřel na rakovinu plic, byl Hughes v kostýmu motorkáře i pohřben.

Nejstarším členem skupiny a jedním ze dvou zakládajících je Alex Briley (68), vystupující v kostýmu vojáka. A podobně jako několik další členů i on má univerzitní vzdělání, konkrétně zpěv na Hartfordské univerzitě.

Zdroj: ČTK

Štítky Village People, koncert, komunita, Felipé Rose, Jim Newman, festival, Glenn Hughes, Randy Jones, Jacques Morali, Henri Belolo, Ray Simpson, Alex Briley

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Village People: Gay komunita nás má ráda, protože jsme sexy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.