Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ZEPTEJTE SE: Na slovíčko s Lidií Vajnerovou, kandidátkou na hejtmana za Budoucnost pro Liberecký kraj

Zeptejte se kandidátky na hejtmana za Budoucnost pro Liberecký kraj Lidie Vajnerové na to, co vás zajímá. Na vaše otázky bude odpovídat v pondělí 12. září od 11:00 v on-line rozhovoru na Liberecké Drbně. Své otázky můžete psát ale už nyní.

Lidie Vajnerová pochází z Českých Budějovic. Od roku 1999 stála u zrodu Nadace Škola hrou, jejímž cílem byla podpora neformálního vzdělávání. Prvním velkým projektem Nadace byla realizace Muzea zábavného poznání iQpark v Liberci. Především se však stala rozhodujícím hybatelem projektu IQLANDIA v Liberci, kde měla na starosti řízení vědecké části Science & Learning Centra. Úsilí týmu vyvrcholilo v březnu 2014, kdy byla IQLANDIA otevřena pro veřejnost a hned v prvním roce se stala TOP turistickou destinací libereckého kraje a v celostátním měřítku patří do první pětky.

ZEPTEJTE SE: Své otázky můžete psát už nyní zde

4 roky pracovala ve funkci statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu (2008 – 2012). Není a nikdy nebyla členem žádné politické strany, nyní však je v čele kandidátky koalice Budoucnost pro Liberecký kraj jak v krajských, tak v senátních volbách. V Senátu by ráda iniciovala revizi naší soustavy zákonů neboť je přesvědčena, že zákonů je příliš mnoho, jsou nesrozumitelné a příliš komplikované. Třetina by se jich dala zrušit. Dále se chce pustit do zrušení letního času a do zavedení daňových asignací. Je přesvědčena, že by do politiky měli vstupovat především lidé, kteří již něco dokázali a nejsou na politice existenčně závislí. 

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Lidie Vajnerová, Drbna.cz, Liberec, IQLANDIA, České Budějovice, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZEPTEJTE SE: Na slovíčko s Lidií Vajnerovou, kandidátkou na hejtmana za Budoucnost pro Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.