Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Vážíme si každého našeho fanouška, říká kapela Slza

Už 12. listopadu zavítá do Liberce čím dál oblíbenější kapela Slza. Dvoučlenný projekt se proslavil už v roce 2014 hitem Lhůta záruční. Liberecký koncert se koná v Domě kultury a Liberecká Drbna si pro své čtenáře připravila soutěž o vstupenky. Tak pojďte do toho.

Vaše fanynky dosahují poměrně mladého věku. Jste rádi obklopeni takovýmto věkovým složením? Máte, myslíte si, silnější zpětnou vazbu?
Petr Lexa: Vážíme si každého našeho fanouška, nehledě na věk. Je velmi motivující vidět, když si koncert užívají mladší i starší a že naše tvorba oslovuje více generací.
Lukáš Bundil: Je pravda, že mladší publikum má reakce spontánější, ale i dospělí umí udělat pořádný kotel.

Proč se Petr Lexa rozhodl hrát v seriálu sám sebe? Byl to záměr? A jak se cítí jako herec?
Petr: S Petrem Dvořákem z Přístavu máme společné pouze křestní jméno a to, že je zpěvák. Jinak jsme úplně odlišní. Herectví mě baví moc. Začínal jsem s ním už v 6 letech v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, dlouho před tím, než jsem začal zpívat. Přístav byl pro mě první herecká zkušenost před kamerami.

A další otázka na Petra - baví tě více kapela nebo youtuberství?
Petr: Kapela je pro mě prioritou. Od chvíle, kdy jsem začal zpívat, se muzika stala mojí srdeční záležitostí. Videotvorba mě ale také moc baví.

Plánujete ještě rozšiřovat vaši kapelu?
Lukáš: Neplánujeme, Slza jako taková je dvojice. Nicméně na koncertech s námi vystupují další tři muzikanti. Jsme živá kapela.

Jaký letní festival patří mezi vaše nejoblíbenější? A popřípadě proč?
Petr: Všechny jsme si moc užili. Jeden konkrétní festival nelze vypíchnout, protože kamkoliv přijedeme, tak fanoušci vytvoří nezapomenutelnou atmosféru.

Kde vás fanoušci mohou vidět v nejbližší době a příští rok v létě?

Lukáš: Právě probíhá druhá část KATARZE TOUR 2016, 12. listopadu zavítáme i k vám do Liberce. Zároveň křižujeme republiku s autogramiádami k naší nové fotoknize Slza obrazem, která vyšla 6. října.
Petr: Příští rok bude také nabitý. Čeká nás mnoho festivalů i samostatných koncertů, zároveň vydáme naši druhou desku, ke které pojedeme na podzim velké turné.

Kde se vzal váš název kapely?
Lukáš: Vychází z témat našich písniček. Jsou o emocích, které mohou být jak veselé, tak smutné – stejně jako slza – známe slzy štěstí i smutku. Proto Slza.
Petr: Vizuálně tento kontrast nejlépe vystihují barvy. Proto je naše image černobílá.

Kdo vám vymýšlí outfity na koncerty?
Lukáš: Outfity na koncerty i běžné nošení vybíráme se stylistkou, aktuálně s Martinou Matyášovou. A jak už jsme zmínili, naše barvy jsou černá a bílá, v jiných nás neuvidíte.

S přicházejicím Novembrem – budete ctít Movember?
Petr: Myšlenka Movemberu je hezká, ale zrovna mně vousy téměř nerostou, takže i kdybych chtěl, nic moc bych za ten měsíc nevypěstoval (smích).
Lukáš: Já jsem na tom hodně podobně (smích).

Za chvíli tu máme Vánoce – Těšíte se na Vánoce? Jaké máte plány?
Petr: Těším se moc. Klasicky jako každý rok zavítám za rodinou do Českých Budějovic.
Lukáš: Já se také těším. Na relax, pohádky i vánoční dárky.

Chcete vyhrát po dvou vstupenkách na liberecký koncert? Stačí odpovědět na otázku níže, třeba se štěstí usměje právě na vás. Vítěze vybereme 11. listopadu.

Po dvou vstupenkách získávají: Lea Kopecká, Eliška Bednářová, Přemysl Samšiňák, Zdenka Pacltová Stiborová a Roman Kašpar

Autoři | Foto Jindřich Kodíček

Štítky hudební skupina, koncert, Lukáš Bundil, vstupenka, festival, soutěž, Liberec, Drbna.cz, Petr Lexa, slzy, kulturní dům, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Vážíme si každého našeho fanouška, říká kapela Slza  |  Soutěže  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.