Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Florbalisté sahali po třech bodech z Ostravy, nakonec mají jeden

Necelých pět minut před koncem se podruhé v zápase trefil Valeš a vypadalo to, že FBC Liberec míří za třemi body. Jenže pak přišel zkrat, dvě nahození z poloviny hřiště a Ostrava ve 20. kole Tipsport Superligy srovnala a šlo se do prodloužení. V něm hosté nevyužili velkou příležitost, a tak domácí opět trestali. Liberečtí se drží na osmém místě zajišťujícím účast v play off, ale nejbližší konkurenti mají nedělní zápas k dobru.

FBC přitom po celý zápas v Ostravě tahal za delší konec a prakticky celou dobu vedl. Už v 5. minutě se trefil Kořínek a dal hostům klid. První i druhou třetinu vyhrál Liberec shodně 2:1 a do třetí části tak šel s dvoubrankovým náskokem. Domácí sice snížili, ale v 56. minutě po trefě Valeše vedli hosté už 5:3. Jenže skvěle rozehraný zápas ztratili, když Ostravští během dvaceti vteřin srovnali a v prodloužení rozhodl Hrabal.

Martin Smeták (Ostrava) „Čekali jsme těžký zápas, soupeř nám v druhé třetině odskočil po dvou našich hrubých chybách, hlavně v naší přesilovce a vypadalo to , že už na body nedosáhnem. Na poslední třetinu jsme si řekli, že budeme hrát trpělivě a že ty šance přijdou. Přišly, proměnily jsme a i s velkou dávkou štěstí bereme dva body. Takové vítězství jsme potřeboval, jelikož celou sezónu nám štěstíčko utíkalo v koncech zápasů a teď se k nám přiklonilo."

Zdeněk Skružný (Liberec) „Zápas jsme měli ve svých rukou dlouhých 57 minut, pak nám tam bohužel spadly náhozy z půlky a tím jsme prohráli. Naše cesta nekončí, ve hře je ještě 6 bodů. Děkuji svému týmu, že utkání zvládl v hlavách."

Liberec je momentálně na osmém místě Superligy a v tuto chvíli by se dostal do play off. Jenže nejbližší pronásledovatelé mají zápas k dobru. Do konce základní části přitom zbývají pouhá dvě kola. A nejbližším soupeřem bude vedoucí tým tabulky z Mladé Boleslavi. V posledním kole pak zajíždí na půdu buldoků z Brna.

20. kolo Tisport Superligy

FBC Ostrava – FBC Liberec 6:5pp (1:2, 1:2, 3:1, 1:0)

Branky (asistence): 13:08 Šimon Kuczera (Michal Sládek), 25:40 Filip Hrabal (Petr Trulík), 49:34 Petr Trulík (Jiří Šebesta), 57:39 Filip Hrabal (Šimon Kuczera), 58:00 Petr Trulík (Šimon Kuczera), 61:32 Filip Hrabal (Jiří Šebesta) - 04:25 Lukáš Kořínek (Petr Salát), 12:09 Petr Salát (Lukáš Böhm), 37:23 Matěj Klucho (Radek Valeš), 39:51 Radek Valeš (Lukáš Veselý), 55:14 Radek Valeš (Prokop Ferdan). Rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 1:2; využití: 0:1; diváků: 215; zásahy brankářů: Jakub Klobučník 22 - Vít Vaníček 16

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Ostrava, Liberec, Tipsport, Ruská superliga ledního hokeje, FBC Liberec, FBC Ostrava, Zdeněk Skružný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté sahali po třech bodech z Ostravy, nakonec mají jeden  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.