Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalisté Liberce byli blízko senzaci. Sen o play off se ale vzdálil

Ještě jedenáct minut před koncem byli florbalisté FBC Liberec blízko velké senzaci. Na palubovce lídra Tipsport Superligy totiž vedli o dva góly 6:4. Jenže favorit čtyřmi brankami stihl utkání předposledního kola soutěže otočit. Libereckým se tak vzdálila účast v play off. V posledním kole musí vyhrát v Brně a ještě čekat na zaváhání soupeřů.

Hráči Liberce zažívají povedené období. Bodovali v šesti utkáních v řadě a dotáhli se na pozice zaručující play off. Jenže v 21. kole superligy hráli v Mladé Boleslavi, která celou soutěž s přehledem vede. K vítězství ale byli velmi blízko. První třetinu sice prohráli 2:1, postupně ale jejich výkon rostl a v čase 42:59 dával Ferdan už na 6:4 pro hosty. Boleslav se ale vzchopila a v posledních deseti minutách nastřílela čtyři branky.

Individuálně se v libereckém dresu opět výrazně prosadil Valeš, který jednu branku dal a na dvě přihrál. Dostal se tak do elitní desítky bodování.

Jan Pazdera (Mladá Boleslav) „Už první třetina z naší strany nebyla dobrá. Ale výkon v druhé a především na začátku třetí byl jednoznačně náš nejhorší v této sezoně. O to je pro nás cennější, že jsme se dokázali psychicky zvednout a zápas otočit. Věřím, že to pro náš bude dobrým ponaučením před play off."

Jan Král (Liberec) „Začátek utkání jsme se poměrně dlouho hledali a než jsme si zvykli na rychlejší tempo, tak to bylo 2:0. Ve zbytku zápasu jsme trpělivě a pečlivě bránili domácí a začali dávat i branky. Těch jsme dnes mohli dát určitě více než soupeř a proto nás tato ztráta velice mrzí. Dnes jsme Boleslav mohli porazit."

A jaká je cesta do play off? V závěrečném utkání Tisport Superligy musí Liberečtí bezpodmínečně vyhrát v Brně, a to minimálně za dva body v prodloužení. Pak ale musí čekat na to, jak si povedou soupeři. Osmou příčku aktuálně drží Bohemians, kteří hrají v Pardubicích, a ty už šanci na playoff ztratily. Do play off chce i devátá Sparta, ta ale hraje v Mladé Boleslavi. Jasno bude už v neděli 5. března večer.

21. kolo Tipsport Superligy

Technology Sport MB - FBC Liberec 8:6 (2:1, 2:2, 4:3)

Branky a asistence: 03:17 Jan Natov (Radim Křenek), 09:27 Radek Krajcigr (Lukáš Bauer), 23:15 Radek Gwuźdź (Jan Jelínek), 27:47 Radek Gwuźdź (Jan Jelínek), 49:30 Petr Novotný (Pavel Bouška), 50:48 Petr Kološ (Jan Jelínek), 54:11 Josef Pluhař (Filip Zakonov), 55:47 Tomáš Chroust (Petr Kološ) - 13:49 Lukáš Kořínek (Jakub Procházka), 29:06 Radek Valeš, 35:44 Lukáš Veselý (Radek Valeš), 40:18 Prokop Ferdan (Tomáš Marek), 42:22 Jan Šoltys, 42:59 Prokop Ferdan (Radek Valeš). Rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský. Vyloučení: 1:1, využití: 0:0. Diváků: 417. Zásahy brankářů: Lukáš Bauer 25 - Vít Vaníček 16

 

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Tipsport, FK Mladá Boleslav, florbalista, Jan Jelínek, Lukáš Bauer, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce byli blízko senzaci. Sen o play off se ale vzdálil  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.