Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Florbalisté startují souboj o udržení v Superlize. Jsme nohama na zemi, říká opora Valeš

Vypjaté bitvy a dlouhá série. Na tom se shodují zástupci obou táborů souboje o udržení ve florbalové Superlize mezi Libercem a Pardubicemi. První dva duely se hrají už o víkendu v Liberci v hale Dukly. Vítěz zůstává v nejvyšší soutěži, poražený si zahraje baráž s druholigovým týmem.

Stíhací jízda do play off se smutným koncem je zapomenuta, liberečtí florbalisté se již plně soustředí na start série play down, která začíná v sobotu v 18 hodin na Dukle.

„Očekáváme hodně zápasů a plno napjatých momentů, které můžeme najít i v minulosti. Bude to hodně vyrovnané. Osobně od Pardubic čekám poctivou obranu a strojovou rozehrávku. Myslím, že každý zápas rozhodnou maličkosti,“ řekl serveru Český florbal útočník FBC Radek Valeš.

Oba dva týmy po základní části dělil pouhý bod. „Mám na Pardubice letos dobré vzpomínky. Kdybych mohl mluvit za tým, tak si věříme, ale jsme nohama na zemi a víme, že nás čeká velmi těžká práce,“ myslí si domácí hráč.

Jenže podobně jsou na tom i Pardubičtí. „Pokud bychom si měli vybrat mezi týmy, které jsou v play-down, tak bychom volili právě Liberec, takže si na ně určitě věříme. S play-down máme velké zkušenosti a věřím, že ty budou hrát pro nás a rozhodnou celou sérii,“ řekl hráč Pardubic Martin Zozulák.

Série se hraje na čtyři vítězná utkání, po dvou zápasech v Liberci se přesune na východ Čech. V základní části se ve vzájemných utkáních se o něco lépe vedlo Liberci. Ve čtvrtém kole vyhrál doma 7:3, v odvetě v 15. kole pak Pardubice vyhrály doma až na nájezdy 8:7.

Play down Tipsport Superligy

1. Zápas Sobota 18.3. v 18:00 na Dukle
2. Zápas Neděle 19.3. v 17:00 na Dukle

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Superliga florbalu, Liberec, Pardubice, Česká florbalová unie, florbalista, Tipsport, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté startují souboj o udržení v Superlize. Jsme nohama na zemi, říká opora Valeš  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.