Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bitva o krále severu před kamerami televize. Je tu derby mezi Českou Lípou a Libercem

Hned ve čtvrtém kole nejvyšší florbalové soutěže se odehraje derby mezi Libercem a Českou Lípou. Hrát se bude na českolipském zimním stadionu a domácí chtějí překonat rekord v návštěvnosti. Čeká se tak bouřlivá atmosféra a vyhecovaný zápas. Kdo se nedostane na stadion, může zápas sledovat v televizi.

„Celá republika nám vždy naše fanoušky záviděla a myslím, že po derby nám je bude závidět ještě víc,“ hlásí útočník českolipského klubu Jakub Novák.

Na zimáku odehrály oba týmy zápas už před dvěma lety a tehdy dorazilo 585 diváků. Tuto metu chtějí teď pořadatelé překonat.

K tomu má přispět právě derby, které navíc bývá vždy vyhecované. „Už od dob starších žáků si pamatuji na to, jak jsme se s Libercem vždy doslova řezali. Tyto zápasy jsou vždy nesmírně vyhecované a nejinak tomu bude i v pondělí,“ všiml si útočník.

Oba týmy jsou zatím ve spodní polovině tabulky, Česká Lípa jednou vyhrála, liberecký FBC získal bod za nedělní utkání v Home Credit aréně se Střešovicemi.

Zápas začíná ve 20:00 na zimním stadionu v České Lípě a vstupné je zdarma. Zápas přenáší Česká televize a půjde o historickou florbalovou premiéru v České Lípě.

Autoři | Foto FBC Česká Lípa

Štítky FBC Liberec, FBC Česká Lípa, Superliga, derby, Česká Lípa, Liberec, televize, Jakub Novák, Home Credit, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitva o krále severu před kamerami televize. Je tu derby mezi Českou Lípou a Libercem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.