Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po roce mezi elitou. Liberečtí florbalisté v sobotu zahajují superligu zápasem s Ostravou

Jen jeden rok trvala libereckému FBC zastávka v první florbalové lize, tedy druhé nejvyšší soutěži. Po skvěle zvládnutém roce se klub opět vrací mezi elitu. V kádru se odehrálo několik podstatných změn. Jak je na tom FBC teď? Přesvědčit se můžete sami – v sobotu zahajuje extraligu zápasem s Ostravou.

Tým spoléhá na trenérský tandem, který FBC dostal zpět do nejvyšší soutěže. Jan Král a Zdeněk Skružný se museli před začátkem nové sezony vypořádat s několika odchody. Přišli o kapitána Marka Štěpánka nebo gólmana Víta Vaněčka. Po sedmi letech se do rodného Pelhřimova vrací Marek Blažek.

Rušno ale bylo i na straně příchodů. Jako nejzvučnější posilou se jeví jeden z nejlepších českých útočníků Petr Salát, kolem kterého by se měla postavit druhá formace. A nových hráčů je víc. Doplnit útok by měl Jakub Procházka a klub usiluje i o Lukáše Chynu.

Útok se bude tradičně spoléhat na Prokopa Ferdana a Radka Valeše, které doplní Salát a další hráči. Obranu bude řídit Matěj Klucho a Lukáš Veselý. Novou brankářskou jedničkou se stane Lukáš Strýček, kterému bude sekundovat Milan Stránský.

A jaké jsou cíle klubu po návratu mezi elitou? Udržet se a zaútočit na playoff. Jak se bude florbalistům dařit, se můžete přesvědčit už v sobotu, kdy na domácí palubovce od 19 hodin přivítají Ostravu. A další los? O moc těžší být nemůže – ve druhém kole přijedou Vítkovice, pak FBC čeká boj s Tatranem Střešovice.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Ostrava, Jan Král, Zdeněk Skružný, florbalista, Tatran Omlux Střešovice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po roce mezi elitou. Liberečtí florbalisté v sobotu zahajují superligu zápasem s Ostravou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.