Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přestřelka v Pardubicích. FBC dotáhl třígólovou ztrátu, ale nezvládl prodloužení

Parádní utkání florbalové Superligy se hrálo v pondělí v Pardubicích. V dohrávce 15. kola nejvyšší soutěže se představil domácí Sokol proti libereckému FBC. A bylo se na co dívat. Skóre se přelévalo na obě strany, liberečtí dvakrát dotahovali velké manko. Zápas nakonec rozhodly nájezdy, v nichž byli úspěšnější Pardubice, které zvítězily 8:7 po nájezdech.

Už po 30 vteřinách šli do vedení hosté. Standardku rychle rozehrál Valeš a překvapil celou obranu i s brankářem. Pardubické ale rychlý gól nezlomil a třemi brankami během tří minut skóre otočili. Jenže ještě do první přestávky bylo srovnáno, když Procházka vyrovnával sedmnáct vteřin před sirénou.

Brankový účet druhé třetiny otevřel schovanou střelou opět Valeš. Jakoby tím ale znovu domácí rozdráždil a ti čtyřmi brankami v řadě otočili na 7:4.

Ve třetí třetině začala velká stíhací jízda hostí. Strhující florbal přinášel řadu šancí na obou stranách, deset minut před koncem se trefil Kroupa a o minutu později završil hattrick Valeš. Skvělou pětiminutovku hostí pak v čase 54:21 završil Baudisch.

Oba týmy se pak snažily strhnout vítězství na svou stranu, gól už ale nepadl a na řadu přišlo prodloužení. Nervydrásající zápas pokračoval, pět minut nastavení ale nerozhodlo.

V nájezdech pak byli úspěšnější domácí. Skóre sice otevřel hostující Klucho, jenže pak už dávali góly jen hráči Pardubic.

Sokol Pardubice - FBC Liberec 8:7 po nájezdech (3:3, 4:1, 0:3)

Branky: 6. Teichman, 8. Zozulák, 9. Pakosta, 27. Brychta, 31. Kourek, 35. Pakosta, 38. Kourek, Nájezd Savický - 1. Valeš, 17. Procházka, 20. Šoltys, 27. Valeš, 51. Kroupa, 52. Valeš, 55. Baudisch
Rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek
Vyloučení: 1:0
Využití: 0:0
Diváků: 615
Zásahy brankářů: Jakub Levínský 20 - Lukáš Chyna 6, Vít Vaníček 11

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FK Pardubice, Superliga florbalu, FC Slovan Liberec, Sokol Pardubice, Jiří Janoušek, Petr Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelka v Pardubicích. FBC dotáhl třígólovou ztrátu, ale nezvládl prodloužení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.