Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté bodovali počtvrté v řadě. Dotáhnou to až do playoff?

Ve čtvrtém utkání v řadě bodoval liberecký FBC. Naposledy teď v neděli vyhrál 6:5 v prodloužení na Bohemians. Díky bodové šňůře se florbalisté rázem z posledního místa vyhoupli na desátou příčku. Na osmé místo, ze kterého se jde do playoff, ztrácí pouhé čtyři body. V dalším kole navíc Liberec přivítá Spartu, se kterou má stejný bodový zisk. V Home Credit areně tedy půjde o hodně.

V posledních čtyřech utkáních si Liberečtí připsali devět bodů, což je dokonce o bod víc než ze všech předcházejících třinácti kol. Vše odstartovala nečekaná výhra nad úřadujícím mistrem z Chodova, pak přišel bod z Pardubic a další tříbodový večer s Otrokovicemi. V sedmnáctém kole si FBC veze dva body z Prahy.

Mužem utkání je Tomáš Marek, který necelých devět minut před koncem vyrovnal a pouhých 36 po začátku prodloužení rozhodl jinak velmi vyrovnaný zápas.

„Je těžké hledat klíčový moment dnešního utkání na tomto malém hřišti. Šancí na obou stranách bylo na tři zápasy, brankáři toho taky dost pochytali. Tak to muselo rozlousknout prodloužení a v tom jsme byli šťastnější," řekl trenér FBC Jan Král.

V 18. kole přivítá Liberec pražskou Spartu, svého souseda v tabulce. Hraje se v Home Credit areně a domácí se opět budou chtít přiblížit vysněnému playoff.

17. kolo Tipsport Superligy

FBŠ Bohemians - FBC Liberec 5:6p (2:2,1:0,2:3,0:1)

Branky a asistence: 03:07 Aleš Höffer (David Šimek), 06:42 Jakub Šárka (Vojtěch Bagin), 34:29 Daniel Cabejšek, 46:14 Pavel Čihák (David Šimek), 49:07 Martin Kisugite (Martin Šimek) - 07:09 Jan Bitman (Jan Šoltys), 12:05 Lukáš Veselý (Matěj Klucho), 41:33 Pavel Hůza, 45:36 Matěj Klucho, 50:44 Tomáš Marek (Petr Salát), 60:36 Tomáš Marek (Lukáš Veselý)
Rozhodčí: Jakub Nábělek a Radek Štengl, Počet diváků: 123, Vyloučení: 2:3, Střely: 28:18

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Home Credit, Bohemians 1905, florbalista, Tomáš Marek, David Šimek, FK Pardubice, FBC Liberec, Tipsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté bodovali počtvrté v řadě. Dotáhnou to až do playoff?  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.