Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Florbalisté Liberce nestačili na Boleslav. Nepomohlo ani 6 gólů

Derby jak má být! Liberecké FBC přivítalo na palubovce Dukly ambiciózní Mladou Boleslav. Přesto, že se Středočeši pohybují na opačném pólu tabulky, vyrovnaný souboj přinesl dohromady čtrnáct gólů a divácky atraktivní podívanou. Štěstí se přiklonilo nakonec na stranu hostí, když zvítězili 6:8.

„Soupeř měl víc štěstí než rozumu. Kdo byl v hale, bude mi věřit, když řeknu, že jsme byli lepší,“ zhodnotil krátce po utkání trenér domácích Lukáš Nesměrák. Slova trenéra byla více než výstižná.

První třetina rozhodla

Utkání začala ve vysokém tempu. Liberec měl ke vstřelení vedoucí branky pár šancí, nakonec se ale radoval až Radek Valeš, který využil trpělivé rozehrávky celé pětice. FBC však doplácelo na protiútoky. Domácí to poznali na vlastní kůži po pár sekundách, kdy se trefil boleslavský Pavel Bouška. 

Pravidlo „nedáš, dostaneš“ platilo v neděli dvojnásob. Podještědský manšaft měl ve druhé polovině první třetiny několik šancí, žádnou ale nedokázal proměnit. Marnou snahu potrestali hosté v posledních třech minutách prvního dějství, kdy se nejdříve prosadil Kadlec a poté Novák.

Jestli se v nějaké části utkání rozhodovalo, byla to bezesporu první třetina. Další dvě dvacetiminutovky dokázalo FBC hrát s Boleslaví, která bojuje o nejvyšší příčky v extraligové tabulce, varovanou hru.

Prostřední perioda začala pro domácí skvěle. Brzy se prosadil obránce David Böhm a Liberec ztrácel jedinou trefu. Šanci na srovnání dostalo mužstvo Lukáše Nesměráka v přesilové hře, ale několik pokusů bylo zblokováno, s ostatními si poradil Novotný. Příležitostí na srovnání bylo ale mnohem víc a domácí gólman Jan Prokeš se chvílemi ve svém brankovišti nejspíš nudil. Možná i proto si našla do jeho branky cestu dalekonosná střela Radima Křenka zpoza vlastní půlky.

„S nadsázkou se dá říci, že po ještě lepších druhých dvaceti minutách Liberec stále ztrácel dvě branky,“ popsal obránce Matěj Klucho.

Poslední třetina musela diváky nadchnout. Během závěrečných dvaceti minut padlo úctyhodných osm branek. Hned v úvodní minutě se trefil Tomáš Chroust, který rozjel brankostroj na obou stranách. Liberec totiž neustoupil od odvážné hry a nespokojil se s průběžným stavem. Výsledkem byla úspěšná dorážka Jaroslava Krále, který opět vykřesal jiskřičku naděje.

Boleslav ale nechtěla dovolit žádný zvrat utkání. Chroust opět navýšil na rozdíl tří branek a Liberec měl co dohánět. Snížení přišlo z hole Jana Krále, který využil napadání svých kolegů z útoku. Klíčové dvě trefy si boleslavští přichystali do 51. minuty, kdy nejdříve navýšil vedení hostů Curney a následně zkompletoval hattrick Chroust.

20 minut - 8 branek

Ani stav 4:8 z pohledu domácích liberecké nezlomil. Nejdříve se radoval po střele z velké dálky Lukáš Veselý a následně opět zafungovala spolupráce Jan Krupička – Radek Valeš, kdy druhý jmenovaný snížil na 6:8.

Liberec v posledních třech minutách hrál v šesti a snažil se vymyslet gólovou akci. Největší příležitost mohl mít Veselý, ale míček na něj nemířil ideálně a liberecký zadák se k zakončení nedostal.

Oproti utkání s pražskou Bohemkou si fanoušci přišli na své. FBC sice zůstává na posledním místě extraligové tabulky s pouhými třemi body, se třetí Boleslaví se ale domácí nenechali zahanbit.

FBC Liberec - Billy Boy Mladá Boleslav 6:8

(1:3, 1:1, 4:4)

Góly: 2x Valeš, Böhm, Král Jaroslav, Král Jan, Veselý
Střely: 28:25 (10:11, 9:5, 9:9)

FBC nestačilo na Mladou Boleslav

Pondělí, 2. prosince 2013, 14:27

FBC nestačilo na Mladou Boleslav
FBC nestačilo na Mladou Boleslav

Štítky Liberec, Mladá Boleslav, David Behme, Pavel Bouška, Jan Král, Jan Prokeš, Jaroslav Král, Billy Boy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Liberce nestačili na Boleslav. Nepomohlo ani 6 gólů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.