Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbal Liberečáky baví. Na Slovanu výrazně přibylo fanoušků

Zájem o nejvyšší tuzemskou fotbalovou ligu stoupl. Podle ukazatelů návštěv či televizní sledovanosti jednotlivých utkání se Gambrinus liga těší větší pozornosti než v minulých letech. Oproti loňskému podzimu přibylo například na stadionu U Nisy průměrně 966 diváků na utkání, přesto patří Slovan k lehčímu nadprůměru.

Na prvoligová utkání si na podzim našlo cestu průměrně něco málo přes pět tisíc diváků, konkrétně 5062. „Úspěchem bude, když počet diváků každý rok stoupne, jestliže to bude o pět deset procent, budeme to kvitovat. Nemůžeme se srovnávat se soutěžemi z Německa, Anglie či Španělska, ale chceme fanouškům nabídnout kvalitní soutěž s kvalitním zázemím. Jsem rád, že se naše malé krůčky promítly ve statistikách návštěvnosti už v této sezoně,“ poznamenal předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Nejvyšší návštěvností se můžou pochlubit na Viktorce, kam na utkání dorazí průměrně 10 208 diváků. Na druhé Spartě je to o 600 diváků méně. Liberecký Slovan se drží na pátém místě statistiky s průměrnou návštěvou 5204 diváků.

Stoupající či klesající návštěvnost často ovlivňuje situace klubu. Třeba v Teplicích meziročně přibylo 3633 fanoušků na utkání. Naopak v trápící se Ostravě chodí na každé utkání průměrně o 3512 fanoušků méně, než před rokem. Slovan si v této statistice nevede vůbec špatně. Zatímco v loňském roce chodila na stadion U Nisy průměrně 4238 diváků, teď je to o tisícovku více.

Průměrná návštěvnost domácích utkání

Štítky Lužická Nisa, 1. česká fotbalová liga, Německo, Španělsko, FC Viktoria Plzeň, Ligová fotbalová asociace, Anglie, AC Sparta Praha, Dušan Svoboda, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbal Liberečáky baví. Na Slovanu výrazně přibylo fanoušků  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.