Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úvodní jarní kolo fotbalové ligy uzavře dohrávka Liberce a Zlína

Dohrávka mezi fotbalisty Liberce a Zlína uzavře v pondělí od 17:00 program úvodního jarního 17. kola první ligy. Severočeši se pokusí ukončit šest kol trvající čekání na vítězství a vzdálit se od sestupových příček. Čtvrtý Zlín chce zase napravit dvě domácí porážky ze závěru podzimu.

Liberec po víkendovém programu klesl na čtrnácté místo pouhé dva body před sestupovou patnáctou pozici, na které je Jihlava. Severočeši přes zimu radikálně obměnili kádr, když skončilo dvanáct hráčů a naopak deset posil přišlo. Kouč Jindřich Trpišovský tuší, že tým bude potřebovat na sehrání čas, ale vzhledem k postavení v tabulce nutně musí od úvodu jara bodovat.

"Pro nás je začátek jara zásadní, potřebujeme se odpoutat od spodku tabulky. Budou rozhodovat první kola a ta chceme zvládnout. Buď se potom uklidníme, nebo se dostaneme do ještě horší pozice," řekl Trpišovský.

Zlín, který na podzim prohrál venku jen v Teplicích a dokázal zvítězit i na půdě mistrovské Plzně, bere Trpišovský jako velmi složitého protivníka na rozjezd. "Doma na první jarní kolo to je možná nejméně vhodný soupeř. Mají konsolidovaný kádr, hrají hodně rychle nahoru, venku jsou možná nepříjemnější než doma. Víme, že Zlín bude čekat na naše chyby a hrozit z brejků. Na to si musíme dát pozor," podotkl Trpišovský.

Zlín před devátým kolem vedl tabulku, v závěru podzimu se ale propadl na čtvrté místo. Poslední dva loňské duely doma prohrál s Duklou a pak se Slavií při skóre 0:5.

"Naším cílem je udržet se v první pětce. K naplnění této vize potřebujeme dobrý vstup do jarní části ligy. Což také znamená uspět hned v premiéře v Liberci, který prošel v zimní přestávce výraznou obměnou a posílil se. Soupeře máme zmapovaného, víme o jeho silných i slabších stránkách," uvedl zlínský trenér Bohumil Páník. "I když naše hra byla v posledních přípravných zápasech ještě trochu kostrbatá, věřím, že se už herní projev zlepší," doplnil.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Fastav Zlín, FC Slovan Liberec, podzim, Jindřich Trpišovský, FC Vysočina Jihlava, FK Teplice, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Dukla Praha, Bohumil Páník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvodní jarní kolo fotbalové ligy uzavře dohrávka Liberce a Zlína  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.