Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisté Slovanu zahájili jarní část sezony bezbrankovou remízou se Zlínem

Fotbalisté Slovanu zahájili jarní část sezony bezbrankovou remízou. Dohrávka 17. kola nejvyšší fotbalové soutěže přinesla několik zajímavých momentů, ani jednu z šancí ale hráči nedokázali proměnit v gól. Necelé dvě tisícovky prokřehlých diváků, kteří si našli v pondělí večer cestu na stadionu U Nisy, se tak museli spokojit s nerozhodným výsledkem.

První poločas mnoho pohledných šancí nepřinesl. Do větší šance se jako první dostali hosté, když po půlhodině Traoré napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Slušná střela ale mířila pouze nad břevno. O šest minut později zahrozili hosté podruhé, když Vukadinovič našel opuštěného Fantiše, který bez váhání pálil. Jeho střelu Dúbravka vytěsnil mimo. Nerozhodné skoré tak zůstalo do konce prvního poločasu.

Druhou pětačtyřicetiminutovku zahájili aktivněji domácí. V pětapadesáté minutě si srovnal mířidla těsně pod břevno Roman Potočný. Jeho dalekonosnou střelu ale brankář dostál vytěsnil na rohový kop.

Zhruba pětadvacet minut před koncem se asi do největší šance dosavadního průběhu zápasu dostal Radek Voltr. Posila z pražské Slavie nasměrovala hlavou míč k tyči, odkud pohotovým zákrokem vyrazil balon do zámezí skvěle chytající Dostál.

Nerozhodným výsledkem se tak liberečtí pouze o skoré posunuli na dvanáctou pozici a od sestupových pozic je dělí pouhé tři body. Zlín zůstává čtvrtý.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce) „Bylo to klasické první utkání po zimní pauze, kdy jde oběma týmům o hodně a nikdo nechce udělat první chybu. První půle byla čekáním na to, co se stane, kromě jedné akce byla bez vyložené šance. Bylo to asi způsobené zaprvé hrou Zlína a zadruhé složitým terénem. V druhé půli byl náš výkon lepší, měli jsme dvě dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Remíza 0:0 je pro nás zklamáním, chtěli jsme doma vyhrát. Oboustranně to byl nudný zápas, pro diváky nejhorší možný fotbalový výsledek. Spokojeni jsme s hrou defenzivy, v novém složení jsme Zlín kromě jedné šance do ničeho nepustili a hráli jsme dozadu pozorně. Výkon byl maximálně bojovný. Bohužel bychom potřebovali větší kvalitu ve třech šancích, kdy se to láme. Sparta včera dá z první střely gól, Potočný předvede podobnou střelu a bohužel to tam nespadne."

Bohumil Páník (trenér Zlína) „V první půli ještě naše hra měla parametry, dokázali jsme si vytvořit nějakou mezihru a měli jsme asi jednu vyloženou šanci. V druhé půli už to bylo horší. Domácí nás začali vysoko napadat a chyběl nám vysoký hráč, který by rozrazil stopery. Hra se nám propadala a pokud se hrálo přes střed, vysoké balony vyčistil Souček. Naše hra byla v druhé půli od ničeho k ničemu. Naši menší útočníci se těžko prosazovali, potřebovali jsme mít Beauguela. Bohužel není k dispozici, má menší zranění. Za ten bod můžeme být rádi, že nás domácí nesestřelili po rozích a taky díky dobrému výkonu našeho brankáře Dostála. Liberec má silný kádr, za pochodu to naposiloval a pokud mužstvo sehraje, budou se odsud těžko vyvážet body. My jsme měli dnes štěstí, že to mužstvo ještě není tak sehrané. Bod je pro nás velice dobrý."

17. kolo ePojištění ligy

Slovan Liberec - Fastav Zlín 0:0

Rozhodčí: Královec - Myška, Arnošt. ŽK: 90. Souček - 26. Fantiš.

FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal, Kúdela, Latka, Mikula – Ekpai (81. Bartošák), Souček, Breite, Bartl (75. Baroš) – Potočný, Voltr (86. Ševčík).
FC Fastav Zlín: S. Dostál – Pazdera, Jugas, Matejov, Gajič – V. Vukadinovič, Traoré, Živulić, Štípek (73. Kopečný) – Fantiš (71. Holík), Diop.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, PSG Zlín, fotbalista, Lužická Nisa, Roman Potočný, FC Fastav Zlín, Bílí Tygři Liberec, Radek Voltr, Dúbravka, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slovanu zahájili jarní část sezony bezbrankovou remízou se Zlínem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.