Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan je ve čtvrtfinále domácího poháru. Táborsku vstřelil tři góly

Mezi osm nejlepších týmů MOL Cupu se dostal i liberecký Slovan. V dohrávaném utkání osmifinále se představil na hřišti Táborska, kde vyhrál po brankách Bosančiće, Mikuly a vlastenci domácích 3:1. Čtvrtfinálového soupeře bude Liberec znát už v příštích dnech.

Slovan v prvním poločase nenavázal na bídné výkony z ligy. Dobře kombinoval, držel míč na svých kopačkách a nakonec šel i do vedení. Mladíček Graiciar byl ve vápně faulovaný a penaltu v 18. minutě proměnil Bosančić.

V 35. minutě to bylo 2:0. Po pěkné akci a centru Graiciara uklidil míč do sítě Mikula. Slovan v poklidu mířil za postupem a byl jasně lepší, jenže Táborsko těsně před koncem poločasu snížilo a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Druhý poločas zahájili lépe domácí povzbuzení gólem. Liberec ale postupně hru opět vyrovnal a nakonec i rozhodl třetí brankou, kdy nejprve domácí gólman pouze na roh vyrazil dělovku Potočného a z něho si dal domácí hráč Toml vlastence – 1:3.

Zápas už pak měli hosté pod kontrolou, junior Šulc mohl vítězství ještě zvýraznit, ale nedal.

Slovan tak doplnil sedm čtvrtfinalistů. Z nich také vzejde soupeř, který by se měl losovat 6. března. V osudí čeká Mladá Boleslav, Karviná, Slavia, Bohemians, Brno, Zlín a Opava.

Jindřich Trpišovský (Liberec) "Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, protože Táborsko patří dlouhodobě mezi nejkvalitnější celky druhé ligy. Když pominu takový výpadek ze začátku druhého poločasu, jsem docela spokojen i s odvedeným výkonem. Už tam byla spousta dobrých akcí, ať už jsme z nich dali gól, nebo jsme je do úspěšného konce nedotáhli. Každý podobný zápas nám pomůže. Vlastně to bylo na hřišti i vidět. Čtyřicet minut jsme byli jasně lepší, dominovali jsme, ale pak jsme dostali z ojedinělé akce gól a zamávalo to s námi."

Osmifinále MOL Cupu

Táborsko – Slovan Liberec 1:3 (1:2)

Branky: 45. Mrázek - 19. Bosančič (pen.), 35. Mikula, 77. Toml (vl.). Rozhodčí: Machálek - Caletka, Hájek. ŽK: 30. Javorek, 50. Klusák - 23. Mikula.

Táborsko: Toma - Landovský, Navrátil, Kučera, Džafič (66. Mršič), Souček D., Kalvach, Klusák, Toml, Javorek (66. Nešický), Mrázek (74. Musiol).

Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Kouřil, Bartošák - Bosančič (67. Potočný), Obročník - Ekpai, Ševčík (83. Breite), Vůch (57. Šulc) - Graiciar.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, okres Tábor, Bílí Tygři Liberec, MOL Cup, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, Bohemians 1905, FC Fastav Zlín, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan je ve čtvrtfinále domácího poháru. Táborsku vstřelil tři góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.