Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První jarní výhra! Slovan vybojoval povinné vítězství nad trápící se Příbramí

První jarní vítězství, první vstřelená branka v letošním roce a povinná výhra s trápícím se týmem na chvostu tabulky. Tak nějak by se ve zkratce dalo shrnout utkání devatenáctého kola nejvyšší fotbalové ligy mezi libereckým Slovanem a poslední Příbramí. Modrobílí nepustili Středočechy do žádné větší šance, tři body brali díky dvěma brankám v závěrech obou poločasů.

Liberečtí vstoupili do prvního poločasu o poznání aktivněji než hosté z Příbrami. Na první vážné ohrožení branky si ale diváci počkali až do dvaatřicáté minuty, kdy si Kerbr narazil s Vůchem a poté poslal míč na Jana Mikulu. Toho rychlá kombinace možná trochu překvapila a možná i proto z dobrého střeleckého prostoru míč poslal na tribunu.

Do slibné situace se domácí dostali také o deset minut později. Kerbrův centr do vápna zastavila až ruka jednoho z příbramských hráčů, což neuniklo pozornosti rozhodčího, který nařídil penaltu. Kdo zkušenější, než Milan Baroš by měl být exekutorem pokutového kopu. Právě on mířil do levé části branky, kam pohotově skákal brankář Hruška. Ten skvělým zákrokem zabránil jistému gólu.

Nazlobený Baroš ale zahozenou příležitost obratem napravil, když před koncem poločasu zužitkoval šanci rozjetou Ševčíkem. Osamocený Bartl mohl v klidu zakončit, ale rozhodl se poslat balon ještě na nohu Baroše, který se tentokrát nemýlil.

Fotbalisté Slovanu se do slibných situací dostávali i v druhém poločase, nejhůře střílející tým dosavadního průběhu sezony ale stále dokola trápila koncovka. Příkladem je zahozená šance v sedmdesáté minutě. Rozběhnutý Bartl nasměroval krásnou dalekonosnou střelu jen do břevna, od kterého se míč odrazil na nohu Baroše. Ten v souboji s jedním z obránců nezvládl zakončit a míč tak skončil v rukou brankáře Příbrami. Ten zachránil hosty od druhého inkasovaného gólu také o deset minut později, kdy vychytal Součka.

Podobně jako v závěru prvního poločasu, tak i v úplném závěru opět zahrozili liberečtí. Vůch dostal přihrávku na levou stranu vápna a ranou ke vzdálenější tyči nekompromisně zakončil.

V posledních vteřinách utkání se pokusili zvrátit výsledek hosté, když Tregler nadvakrát propálil plné vápno a zavěsil do sítě. Na body to ale nestačilo. "Dnešní utkání jsme nesehráli vůbec dobře. Byl to asi náš nejhorší výkon v letošní sezoně. Je to pro nás velké zklamání," dodal trenér Příbrami Karel Tobiáš.

Díky těsnému vítězství se liberečtí posunuli na třináctou pozici, od sestupových pozic je ale dělí pouhé tři body. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Výsledek ale neodpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Neproměňovali jsme šance. Jsem spokojen s výkonem, ale nebylo to jednoduché. Hráči hráli dobře a nepoložilo nás, že jsme nedali penaltu. Bohužel jsme z mnoha šancí dali jen dva góly,“ uzavřel trenér Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 45. Baroš, 88. Vůch - 89. Tregler. ŽK:90. Vůch - 81. Krameš, 87. Lupták

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Bartl (84. Voltr), Souček, Ševčík, Vůch (90. Ekpai) - Potočný, Baroš (75 Breite). 1.FK Příbram: Hruška - Lupták, Jiránek, Chaluš, Divíšek - Tregler, Krameš (82. Ayong) - Bazal (79. Januška), T. Pilík, Kukec (51. P. Pilík) - Linhart.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky 1. FK Příbram, FC Slovan Liberec, Milan Baroš, Jan Mikula, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První jarní výhra! Slovan vybojoval povinné vítězství nad trápící se Příbramí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.