Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gól Plzně platit neměl. Rozhodčí Urban dostal za hrubou chybu stopku na dva zápasy

To, co viděli fanoušci v přímém přenosu, nyní potvrdila i komise rozhodčích – gól Plzně v ligovém utkání proti Liberci platit neměl. I když byl vlastní, plzeňský Krmenčík byl v době zahrávání přímého kopu v ofsajdu a zapojil se do souboje s nešťastným Kúdelou. Praporek pomezního Urbana se ale nezvedl a Plzeň tak slaví hubené vítězství.

Asistent Michal Urban se tím dopustil hrubé chyby a od mávání si odpočine na dvě zápasy. „V okamžiku hlavičkování míče byl totiž hráč Krmenčík v hratelné vzdálenosti, blízko hráče i míče a aktivně se zapojil do hry tím, že s ním sváděl souboj o míč a tím porušil pravidlo 11 – Ofsajd,“ stojí v komuniké rozhodcovské komise.

Trenér Slovanu byl po utkání poměrně smířlivý, vadila mu jiná věc. „Spíš mě mrzí ta standardní situace, protože si myslím, že to faul nebyl. Většinu standardek jsme uskákali dobře, ale z této jsme dostali branku,“ řekl Jindřich Trpišovský.

Na nešťastný gól už ale Liberečtí nejspíš nemyslí, už v sobotu totiž k Nise dorazí současný největší favorit na titul – pražská Slavia. Souboj bude pikantní pro obě strany. Slavii vede trenér Šilhavý a ještě na podzim oblékal dres Slovanu Jan Sýkora. Pod Ještědem pak působí Tomáš Souček a Jan Mikula, ani jeden z nich však proti Slavii nastoupit nemůže.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, SK Slavia Praha, Plzeň 2-Slovany, Jindřich Trpišovský, Tomáš Souček, Jan Sýkora, Jan Mikula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gól Plzně platit neměl. Rozhodčí Urban dostal za hrubou chybu stopku na dva zápasy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.