Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Liberce míří dva tisíce fanoušků Slavie. Policie připravuje bezpečnostní opatření

Více jak dva tisíce fanoušků fotbalové Slavie má namířeno do Liberce, kde aktuálně vedoucí tým domácí soutěže sehraje v sobotu další ligové utkání. Na víkendový zápas se připravují nejen hráči obou manšaftů, ale také policisté, kteří vyhodnotili utkání jako velmi rizikové.

„Fanoušci hostujícího týmu by měli do Liberce přijet organizovaně autobusy, ale i osobními vozidly po své vlastní ose. Policisté chystají bezpečnostní opatření, jehož cílem bude zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a jeho okolí, zejména v okolí stadionu U Nisy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na bezpečnostním opatření se budou podílet policisté z Prahy, Libereckého, Ústeckého a Středočeského kraje. „Na pohyb fanoušků budou dohlížet ve městě i mobilní monitorovací vozidla,“ dodala mluvčí. Připraveni jsou i strážníci a v hojném počtu i pořadatelská služba a pracovníci bezpečnostní agentury, kteří budou provádět prohlídku u návštěvníků utkání při vstupu na stadion.

„V souvislosti s tím apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň aby ke vstupu na stadion využili vchod ve směru od dětského dopravní hřiště," sdělil mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Před samotným utkáním se fanoušci Slavie nejspíš vydají na pochod ulicemi Liberce. Není proto vyloučeno, že se řidiči budou muset vypořádat s dopravními omezeními. Pochod by měl vyjít z náměstí Dr. E. Beneše a může omezit provoz v ulicích Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská. Další omezení čeká na občany v ulici Wintrova, kam budou mít povolený vjezd jen rezidenti.

Foto slavia.cz

Štítky Liberec, bezpečnostní opatření, policie, Praha, Lužická Nisa, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce míří dva tisíce fanoušků Slavie. Policie připravuje bezpečnostní opatření  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.