Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavie poprvé na jaře zaváhala. Sešívaní si z Liberce odváží jen bod

Boj o titul i ligovou příslušnost. Na stadionu U Nisy se v sobotu odpoledne střetly dva týmy s odlišnými ambicemi. Zatímco liberečtí bojují na chvostu tabulky, pražská Slavie se veze na vítězné vlně a vede ligu. Dnes se ale oba týmy musely spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1.

Slavie si v prvním poločase vytvořila tři výrazné šance, proměnit v branku dokázala ale až tu třetí. Brankový účet otevřel Jaromír Zmrhal, kterému míč po čtvrt hodině hry krásně připravil na nohu Antonín Barák.

První brance předcházely dvě velké šance „sešívaných“. Z velké blízkosti střílel už po čtyřech minutách hry Michael Lüftner, jeho střelu ale Dúbravka vychytal. O tři minuty později se snažil rozvlnit sít v liberecké brance Deli, který napálil míč pouze do náručí brankáře.

První větší šance Slovanu a bylo srovnáno! Ve čtyřicáté minutě Potočný na levé straně dohrál souboj až do konce a balon poslal až na nohu Ubonga Ekpaie, který nezaváhal. Ten svou dělovku namířil do pravého horního rohu a srovnal na 1:1.

Po hodině hry se mohla Slavie opět vrátit do vedení. Hušbauerova nebezpečná střela ale cíl nenašla, podobně jako další dvě dorážky. Brankář Dúbravka závar před brankou zažehnal s vypětím všech sil.

O dalších deset minut později opět zahrozil Hušbauer. Ten tentokrát orazítkoval břevno liberecké branky.

A Hušbauer potřetí. Zhruba deset minut před koncem nasměroval balon k pravé tyči, jeho dělovku ale Dúbravka zkušeně vychytal podobně jako Bořilovu bombu o dvě minuty později.

V závěru utkání se oba týmy snažily vytvořit si tlak, ten ale vyvrcholil maximálně tak v Bosančičův skluz zezadu, za který si vysloužil v posledních sekundách utkání červenou kartu. Na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo.

„Ztratili jsme dva body, výsledek nás mrzí. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, k první brance jsme mohli přidat ještě další tři. V závěru prvního poločasu jsme si vybrali patnáctiminutovku, kdy jsme pustili soupeře do hry a nabídli mu vyrovnání. Naopak v druhém poločase jsme měli velké šance, které jsme měli proměnit,“ shrnul utkání trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Zatímco pro Slavii je remíza zklamáním, liberečtí nemají důvod zoufat. „Bylo to strašně těžké utkání s těžkým soupeřem. Pro nás je ten bod zlatý nejen kvůli postavení v tabulce, ale také díky tomu, co se dělo na hřišti. Uhráli jsme to také díky štěstí,“ řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský a dodal: „Musím složit poklonu Slavii, která poskládala neskutečně silné mužstvo na české poměry. Pod takovýhle tlak nás asi ještě nikdo nedostával.“

FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 40. Ekpai - 14. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: 59. Obročník, 73. Potočný, 90. Dúbravka - 60. Bořil, 75. Zmrhal, 89. Sýkora. ČK: 90.+1. Bosančič. Diváci: 8880

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Karafiát, Kúdela, Latka (16. Breite), Kerbr – Graiciar (68. Voltr), Obročník (65. Bosančič), Ševčík, Ekpai – Baroš (C), Potočný. SK Slavia Praha: Pavlenka – Bořil, Lüftner, Deli, Flo (56. Tecl) – Sýkora, Hušbauer (90. Ščuk), Barák (68. Mešanovič), Ngadeu, Zmrhal – Milan Škoda (C).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky SK Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, Jaromír Zmrhal, Dúbravka, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Antonín Barák, Michael Lüftner, Milan Škoda, Jaroslav Šilhavý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavie poprvé na jaře zaváhala. Sešívaní si z Liberce odváží jen bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.