Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan podruhé na jaře vybojoval tři body, Karvinou porazil 2:0 a je jedenáctý

Fotbalisté Slovanu vybojovali v sobotním utkání s Karvinou druhou jarní výhru a posunuli se v ligové tabulce na jedenácté místo. Ve vyrovnaném utkání plném brejků se liberečtí prosadili dvakrát, když k Bartlově brance z prvního poločasu přidal dvacet minut před koncem další přesný zásah Potočný.

Daniel Bartl trápil obranu Karviné už od prvních minut. Nejprve zahrozil ve třinácté minutě, kdy zatočil míč na hlavu Potočného. Balón sice po hlavičce zamířil nad břevno, i tak si vysloužili potlesk. O dvě minuty už samotný Bartl rozvlnil síť v brance Laštůvky. Dlouhou přihrávku Baroš nezpracoval dobře a v moment, kdy chtěl obehrát obránce, nechtěně nahrál rozeběhnutému Bartlovi a ten se nemýlil.

Slovan tlačil i v závěru prvního poločasu. Z brejku zahrozil Baroš i Voltr, ani jedna z šancí ale nemířila mezi tři tyče.

Hosté se snažili srovnat, co jim síly stačily, definitivně ale rozhodl dvacet minut před koncem Roman Potočný, který svou dělovkou nedal brankáři Laštůvkovi šanci. Střelu z nějakých třiceti metrů poslal přesně k pravé tyči, brankář Karviné se zvládl za míčem pouze ohlédnout.

Liberečtí si tak v sobotu připsali druhou jarní výhru a na svém kontě mají třiadvacet bodů na jedenácté místě. Od sestupových pozic ho nyní díky výhře 2:0 s Karvinou dělí sedm bodů.

"Věděli jsme, že to bude o dobývání. Chtěli jsme rychle vstřelit branku, což se nám povedlo a posunulo to utkání směrem dál. Bohužel jsme v prvním poločase promarnili spoustu příležitostí, abychom dali další gól. I v druhém poločase jsme nevyřešili spoustu brejkových situací, potom jsme přidali druhý gól, ale stejně nás to úplně neuklidnilo. Je důležité, že Roman Potočný dal branku, na kterou hodně dlouho čekal. Podržel nás Venca Hladký, který za stavu 2:0 chytil sólový nájezd a díky němu jsme to odehráli bez obdržené branky. Mužstvo ukázalo bojovnost, nasazení. Jsme rádi za tři body, trochu jsme se uklidnili, že jsme to zvládli. Dobře jsme vykročili směrem ke středě k poháru, v lize to ještě bude dlouhý vlak, který má hodně stanic," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 15. Bartl, 70. Potočný. ŽK: 90. Potočný - 89. Košťál. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Vlček. Hráči utkání: Roman Potočný - Jan Laštůvka. Diváci: 3590

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Breite, Souček - Bartl (80. Ševčík), Potočný, Voltr (64. Ekpai) - Baroš (88. Obročník). MFK Karviná: Laštůvka - Moravec, Hošek, Košťál, Eismann - Janečka (77. Jurčo), Šisler - Budínský, Panák (62. T. Weber), Kalabiška (86. Puchel) - Wágner.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky MFK Karviná, FC Slovan Liberec, Roman Potočný, Daniel Bartl, Jan Laštůvka, Jindřich Trpišovský, Theodor Alexander Weber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan podruhé na jaře vybojoval tři body, Karvinou porazil 2:0 a je jedenáctý  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.