Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Naivita, neproduktivita a zkrat Potočného. To jsou podle Trpišovského příčiny porážky v Teplicích

Porážku 3:1 si veze z teplických Stínadel liberecký Slovan. Především ve druhé půli se hrálo atraktivní utkání s množstvím šancí, úspěšnější ale byli domácí, kteří své příležitosti proměnili. Liberec o možnost vyrovnat ochudil Roman Potočný, který byl v závěru utkání za oplácení vyloučen.

Do vedení šly Teplice v závěru prvního poločasu kdy se trefil Červenka a dal tak už svůj třetí gól ve třetím utkání. V úvodu druhé půle nejprve trefil Bosančić tyč a vzápětí poslal do dvougólového vedení Teplice Jakub Hora.

Jan Mikula sice poté snížil, ale když pak Liberec zamkl Teplice na její polovině, přišlo vyloučení Potočného, který oplácel. Hosté i tak vrhli všechny síly do útoku, Teplice ale snahu potrestaly třetí brankou.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic) „Jsme šťastní, jak jsme to zvládli. Liberec ukázal, jak silný je. Nám se podařilo ujmout vedení 2:0, ale po kontkatní brance bylo 12 minut složitých, Liberec šel sám na branku, ale ustáli jsme to. Kolem 60. minuty jsme měli obrovské štěstí, kluci se vydali ze všech sil. Sám nevím, čím to je, že se nám teď herně daří, ale jsem za to rád. Podařil se vstup do jara, musíme si toho vážit. Zbývá nám do konce sedm kol. Jdeme do Zlína a na utkání se těšíme, uvidíme jak to všechno bude. Obrana s Ljevakovičem odvedla dobrou práci. Do branky jsme vrátili Grigara, který je pro nás gólman číslo jedna. Chudý odvedl kvalitní práci, ale Grigy byl zdravý, takže jsme se rozhodli ho tam vrátit."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce) „Celkově to bylo dobré utkání, na poměry české ligy bylo spousta šancí, bohužel se špatným výsledkem pro nás. Nezačali jsme dobře, první půli jsme rozběhávali únavu a byli všude o krok později. Hráli jsme hluboko a přežili některé šance, ale pak přišla gólová situace, kdy domácí rychle rozehráli standardku a my jsme pozdě reagovali. Museli jsme podruhé nuceně střídat ze zdravotních důvodů, do druhé půle jsme vstoupili dobře, ale neproměnili dvě šance a vzápětí inkasovali na 0:2. S kontaktní brankou jsme hráli výborně. Zase jsme neproměnili šance. Wesley Da Silva skončil bez gólu, přitom mohl být náš nej střelec za celou sezonu. Pak přišel zkrat Potočného, který nás poslal do desíti. A Teplice přidaly třetí gól. Za stavu 2:1 jsme přitom sahali po vyrovnání, dominovali jsme. To, že nevezeme body, je zapříčiněno naší naivitou v bránění některých situací a neproduktivitou."

FK Teplice - FC Slovan Liberec 3:1 (1:0)

Branky: 45.+1 Červenka, 52. Hora, 90. Vošahlík - 64. Mikula. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Kučera, Červenka, Šušnjar, Vaněček - Karafiát, Bosančič, Kerbr. ČK: 84. Potočný (Liberec). Diváci: 4133.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Nivaldo (67. Vošahlík), Hora, Fillo - Červenka (78. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela (40. Ševčík), Kerbr - Obročník, Souček - Vůch, Bosančič, Bartl (46. Ekpai) - Da Silva (73. Potočný). Trenér: Trpišovský.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FK Teplice, Roman Potočný, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský, FC Slovan Liberec, Jakub Hora, Jan Mikula, Daniel Šmejkal, FC Fastav Zlín, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivita, neproduktivita a zkrat Potočného. To jsou podle Trpišovského příčiny porážky v Teplicích  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.