Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan uválčil vítězství s pražskou Duklou, od sestupových příček ho dělí šest bodů

Pět týdnů dlouhé čekání na ligové vítězství je u konce. Fotbalisté Slovanu si dnes poradili s pražskou Duklou a díky vítězství 3:1 se posunuli tabulkou na jedenáctou pozici. O vítězství libereckých se postarali Jan Mikula, Milan Kerbr a Martin Kouřil.

První závar hostům připravili liberečtí po čtvrthodině hry. Mikula pohotově hlavičkoval, chyběla mu ale přesnost. Velkou šanci překonat brankáře Radu měl dotírající Baroš. Ten ale na balon nedosáhl.

O pět minut později se už domácí mohli radovat. Rozběhnutý Ekpai našel Jana Mikulu, který i díky šťastnému odrazu překonal jednoho z obránců a střelou ke vzdálenější tyči poprvé rozvlnil síť za zády Rady.

Nechybělo moc a Dukla mohla srovnat. Hned v úvodu druhého poločasu zahrozil Peter Olayinka, který ale svou dělovku vypálil nad. Dukla tlačila i v dalších minutách. Do dobré střelecké příležitosti se dostal ve třiapadesáté minutě Ondřej Kušnír, který si zpracoval přetažený centr v šestnáctce. Jeho střela ale mířila mimo.

Asi nejblíž vyrovnání se ocitla Dukla šestasedmdesátileté minutě. Odražený balon se dostal až k osamocenému Kušnírovi, kterého neskutečným zákrokem vychytal Dúbravka. Celou situaci poté zastavila ruka jednoho z hráčů Dukly.

Čtvrt hodiny před koncem utkání se Dukla dočkala. Olayinka dostal centr za obranu a tíhu rozhodnutí vzal na sebe. Předběhl Mikulu a zakončil mimo dosah Dúbravky a vyrovnal.

Netrvalo dlouho a liberečtí se opět vrátili do vedení. V dvaaosmdesáté minutě poslal Vůch míč do vápna a v nelehké situaci ho Milan Kerbr dosoukal až za záda brankáře Dukly.

Definitivní tečku za vítězstvím udělal Martin Kouřil. Ten si asi nemohl představit lepší premiéru na hřišti. Po necelých pěti minutách na trávníku proklouzl vápnem a bez váhání napálil míč mezi nohy brankáře Rady. Balon proklouzl až do sítě i přes obětavý skluz jednoho z obránců – 3:1.

"Bylo to hrozně těžké utkání s velmi dobrým soupeřem, kterého momentálně považuji za nejlepší kombinační mužstvo v lize. Nechci říkat, že jsme měli štěstí, ale hráli jsme s velkou bojovností a nasazením a šli jsme tomu naproti. Bylo to takové vydřené vítězství," řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský a dodal: "První poločas jsme odehráli relativně slušně. Ve druhém poločase nás zase Dukla zatlačila, my jsme neměli šance a neudrželi se moc na míči. Když jsme se vymanili z toho největšího tlaku, přišla taková banální situace - nákop na rozběhnutého Olayinku, nechytili jsme se a dostali gól na 1:1. Potom nám pomohla standardka, kdy jsme se dostali do vedení, a pak jsme ještě přidali třetí gól."

Slovan se tak díky vítězství vyhoupl na jedenáctou pozici a od sestupových pozic ho dělí už šest bodů. Vítězství si liberečtí připsali po pěti týdnech, kdy porazili trápící se Příbram. V dalším kole Slovan vyrazí do Hradce, který rovněž bojuje o záchranu.

FC Slovan Liberec - FK Dukla Praha 3:1 (1:0)

Branky: 21. Mikula, 80. Kerbr, 89. Kouřil - 74. Olayinka. ŽK: 16. Souček, 49. Ševčík, 54. Kerbr, 79. Kúdela - 26. Šimůnek, 33. Bezpalec, 43. Tetour. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Pochylý. Hráči utkání: Jan Mikula - Ondřej Kušnír.
Diváci: 3712

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček, Ševčík (85. Kouřil) - Ekpai, Bosančić (59. Breite), Vůch - Baroš (79. Voltr). FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič - Hanousek, Tetour, Bezpalec (84. Smejkal) - Juroška (66. Koreš), Holenda, Olayinka.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FK Dukla Praha, FC Slovan Liberec, Jan Mikula, Milan Kerbr, Martin Kouřil, Peter Olayinka, Ondřej Kušnír, Dúbravka, FC Hradec Králové, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan uválčil vítězství s pražskou Duklou, od sestupových příček ho dělí šest bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.