Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan nasázel Klokanům čtyři branky a posunul se na osmé místo

Stadion U Nisy zůstává pro pražskou Bohemku zakletý i nadále. Klokanům se v Liberci nedaří, pod Ještědem ještě nikdy naplno nebodovali a navíc letos, kdy bojují o ligovou příslušnost, by se jim každý bod hodil. Z Liberce ale díky dvěma brankám Ekpaie a jednomu přesnému zásahu Milana Baroše vyšli bodově naprázdno. Hosté dokázali v závěru z penalty pouze snížit na 1:3. Poslední slovo ale měli domácí, když se v devadesáté minutě trefil Radek Voltr.

Liberečtí rozhodli utkán už v prvním poločase, kdy důsledná obrana nedovolila Pražanům ani jednu střelu na bránu.

Už ve dvacáté minutě Mikula z pravé strany odcentroval do velkého vápna na hlavu Ekpaie, který nedal šanci brankáři Fryštákovi.

O čtvrt hodiny později nigerijský záložník navýšil na 2:0. Breite našel rychlonohého Ekpaie a ten přesnou střelou mezi nohami brankáře opět rozvlnil síť za jeho zády.

Třetí branku přidal v posledních vteřinách prvního poločasu Milan Baroš, který ukázkově využil přesné přihrávky do běhu od Ondřeje Karafiáta. Proti Barošově lobu neměl Fryšták šanci.

Klokanům se necelou čtvrthodinu před koncem podařilo pouze snížit na 1:3, když z nařízené penalty po Karafiátově ruce poslal míč do protipohybu Dúbravky Tomáš Berger.

Definitivní tečku za utkáním ale udělali domácí. Martin Graiciar přiťukl po protiútoku míč volnému Voltrovi a ten pálil přesně k levé tyči.

Liberečtí se tak díky vítězství posunuli v ligové tabulce poprvé v této sezoně do horní poloviny tabulky, když z osmého místa ztrácejí na sedmý Jablonec jediný bod. V dalším ligovém kole Slovan zamíří na hřiště Sparty.

FC Slovan Liberec - Bohemians 1905 4:1 (3:0)

Branky: 20. Ekpai (Mikula), 35. Ekpai (Breite), 45. Baroš (Karafiát), 89. Voltr (Graiciar). Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Koval. ŽK: 38. Krch (BOH), 87. Jindřišek (BOH). Diváci: 4947

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Breite, Souček – Ekpai, Bosančič (46. Voltr), Vůch (82. Šulc) – Baroš (C) (70. Graiciar). Bohemians 1905: Fryšták – Nitrianský, Krch (C), Šmíd, Havel – M. Hašek, Jindřišek, Hubínek (56. Jirásek), Luts (77. Berger) – Mašek – Kuchta (84. Kostka).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Milan Baroš, Bohemians 1905, Radek Voltr, Lužická Nisa, Ještěd, Ondřej Karafiát, Martin Graiciar, Tomáš Berger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nasázel Klokanům čtyři branky a posunul se na osmé místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.