Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Konec dobrý, všechno dobré. Slovan v posledním utkání sezony rozstřílel Boleslav 4:0

Ještě nedávno liberečtí bojovali o ligovou příslušnost nad sestupovými vodami, kolo před koncem sezony mohli atakovat šestou pozici. K tomu potřebovali výhru v dnešním utkání s Mladou Boleslaví. Ta se začala rýsovat už v prvním poločase. Liberečtí nakonec zvítězili 4:0 díky dvěma brankám Baroše a přesným zásahům Kerbra a Potočného, čímž si pojistili umístění v horní polovině tabulky.

Z první vážnější akce zahrozili domácí po dvaadvaceti minutách hry. Ševčíkův centr nejspíš neměl mířit na bránu, ale pouze do vápna. Balon se ale stočil přímo mezi tři tyče a vytěsňovat ho musel brankář Vejmola.

O čtyři minuty později dokázal už Slovan svůj tlak zužitkovat. Střela z dálky se odrazila nečekaně od zad nabíhajícího Milana Baroše a před brankářem Mladé Boleslavi změnila směr, na což nedokázal zareagovat. Domácí se tak ujali vedení.

Středočechům se v Liberci nedaří a ani po dnešku tomu není jinak. Na stadionu U Nisy nevyhráli devět let a už po půl hodině hry to s výhrou na severu Čech opět nevypadalo dobře. Liberečtí po zhruba třiceti minutách hry přidali druhý gól, tentokrát z penalty. Tu rozhodčí nařídil po faulu na rozběhnutého Baroše. Balon si poté nachystal Milan Kerbr, který dělovkou nedal boleslavskému brankáři šanci a navýšil na 2:0.

Trápení Mladé Boleslavi pokračovalo i v druhém poločase. V sedmapadesáté minutě Ševčík na hranici šestnáctky šikovně sklepl balon na Romana Potočného, který poslal balon přesně k tyči. Brankář Vejmola dokázal pouze dotknout se míče – 3:0.

Jen pár desítek sekund stačilo domácím, aby hostům nadělili čtvrtý gól. K němu pomohla chyba obrany Boleslavi, která zůstala při kombinaci libereckých hráčů jako opařená. Do poloprázdné branky tak mohl s přehledem zakončit dnes skvěle hrající kapitán Milan Baroš.

V závěru utkání si Slovan pohodlný náskok pohlídal a díky vítězství 4:0 zakončil sezonu na devátém místě. Na evropské poháry letos chybělo rovných deset bodů.

"Hodnotit zápas můžeme jenom pozitivně. Vyšlo nám snad všechno, na co jsme sáhli. Divákům se to muselo líbit, hráli jsme s lehkostí a výsledek je víc než zasloužený. Co se budoucnosti Milana Baroše týče, taktiku na jeho setrvání nemáme, ale bez něj si další sezonu nedovedeme představit. Měl vynikající nejen jaro, ale celý rok," dodal trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)

Branky: 26. Baroš, 32. Kerbr (pen.), 57. Potočný (Ševčík), 60. Baroš (Voltr). Žluté karty: 64. Levin (MBL)

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Mikula, Kúdela, Karafiát (46. Kouřil), Kerbr – Ševčík (76. Graicar), Souček, Breite, Voltr – Potočný – Baroš (C) (87. Šulc). FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Stronati, Da Silva, Fleišman (C) – Přikryl, Takács, Levin, Mareš (34. Nečas) – Železník (72. Klobása), Chramosta (61. Mebrahtu).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky BK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, Milan Baroš, Milan Kerbr, Roman Potočný, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský, Da Silva, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec dobrý, všechno dobré. Slovan v posledním utkání sezony rozstřílel Boleslav 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.