Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Dvojutkání s Hradcem Králové Slovanu nevyšlo. Votroci si z Hořic odváží dvě výhry

Fotbalisté Slovanu mají za sebou první tři přípravná utkání, na vítězství ale zatím čekají. Po nedávné bezbrankové remíze s Neugersdorfem liberečtí vyrazili do Hořic, kde na ně v sobotu čekal dvojzápas s Hradcem Králové. Obě utkání ale Slovanu nevyšla podle představ a liberečtí tak nejprve prohráli 2:4 a odpoledne 2:3.

V prvním ze sobotních utkání nastoupili na trávník především hráči z „juniorky“, které doplnilo několik opor „A“ týmu. Do utkání tak kromě mladíků naskočili také Karel Knejzlík, hráči na testech Dramé a Jelínek, Zdeněk Folprecht nebo třeba Jan Šulc.

První půli se hra přelévala ze strany na stranu. Jen během úvodní půlhodiny rozhodčí pískl tři penalty. První z nich už po deseti minutách proměnil přesnou ranou Milan Černý, který nedal Francovi šanci zasáhnout. O jedenáct minut později bylo ovšem vyrovnáno, neboť se z pokutového kopu pro změnu trefil Luka Lemić a o dalších pět minut později už Hradec vedl, když exliberecký Igor Súkenník otočil na 2:1 pro domácí.

Hradečtí si vedení udrželi i v druhém poločase, kdy se v 53. minutě trefil domácí Filip Hašek a před koncem Igor Súkenník. V závěru se podařilo Slovanu alespoň zkorigovat skóre, když se přesnou ranou prosadil Karel Knejzlík.

FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 4:2

Branky: 10. Černý (pen.), 26. Súkenník (pen.), 53. Hašek, 78. Súkenník – 21. Lemič (pen.), 85. Knejzlík.

Liberec: Franc – Šustek, Šustr, Lehoczki, Knejzlík – Dramé – Jelínek, Folprecht, Simič, Šulc – Lemič. 
Náhradníci: Baláž, Prokš, Kazda, Petr

Vítězství se liberečtí nedočkali ani v druhém sobotním utkání, kdy se sice ujali vedení už po šesti minutách brankou Ondřeje Kúdely, ale i tak byl během devadesáti minut Hradec střelecky úspěšnější.

Už po dvaceti minutách bylo srovnáno a do kabin šli domácí díky brankám Vlkanovy a Pázlera za stavu 2:1. Právě Pázler dokázal ještě v sedmdesáté minutě navýšit na 3:1. Jedinou odpovědí libereckých byla branka Breiteho o minutu později. Slovan tak Hradci Králové podlehl také v druhém utkání, tentokrát 2:3.

FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 3:2

Branky: 21. Vlkanova, 39. Pázler, 70. Pázler – 6. Kúdela, 71. Breite.

Liberec: Kolář – Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Breite – Mikula, Bosančić, Potočný, Voltr – Da Silva. 
Náhradníci: Kulhánek, Prokš, Baláž.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, FC Slovan Liberec, Slovan, FK Hradec Králové, fotbal, FC Hradec Králové, Hořice, Karel Knejzlík, Igor Súkenník, Neugersdorf, Ondřej Kúdela, Zdeněk Folprecht, Jan Šulc, Milan Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dvojutkání s Hradcem Králové Slovanu nevyšlo. Votroci si z Hořic odváží dvě výhry  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.