Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan vytěžil z minima maximum. Německé Aue porazil nejtěsnějším rozdílem

Fotbalisté Slovanu zahájili herní kemp v Rakousku. V Oeppingu si ve středu večer poradili s německým druholigovým Aue, které porazili nejtěsnějším rozdílem 1:0. O vítězství libereckých rozhodl v osmapadesáté minutě Zdeněk Folprecht. Další přípravné utkání čeká na Slovan v sobotu, kdy se ve Freistadtu střetnou s tureckým Çaykur Rizespor.

Vyrovnané utkání s Aue musel šest minut před poločasovou přestávkou přerušit rozhodčí kvůli silnému dešti, který doprovázela bouřka. Po několika minutách se ale počasí umoudřilo a rozhodčí tak mohl nechat dohrát první poločas, který žádnou branku nepřinesl.

Druhou půli začali liberečtí v kompletně změněné sestavě. Trenér Jindřich Trpišovský vystřídal deset hráčů a z původní jedenáctky zůstal na hřišti jen gólman Ondřej Kolář. "Tým byl rozdělen na dvě party, takže se nám kvalita trochu rozmělnila. I tak jsme ale v některých situacích pod tlakem zvládali udržet míč, což se mi líbilo. Na druhou stranu nás srážela velká spousta nepřesností a prohraných osobních soubojů. Výsledek tak neodpovídá předvedené hře," dodal trenér.

O vítězství rozhodl půl hodiny před koncem zápasu Zdeněk Folprecht, který se prosadil ve velkém vápně díky přesné přihrávce jednoho ze spoluhráčů.

Těsné vítězství Slovan udržel až do konečného hvizdu. Další utkání čeká na hráče v sobotu, kdy si ve Freistadtu zahrají proti tureckému Çaykur Rizespor. "Byl to velmi rychlý a agresivní zápas, jako bývá většina duelů se soupeři z druhé bundesligy. Výsledek je pro nás lichotivý, protože jsme měli všeho všudy tři šance a jednu z nich jsme proměnili," uzavřel Trpišovský.

FC Slovan Liberec - Erzgebirge Aue 1:0 (0:0)

Branky: 58. Folprecht.

Sestava Slovanu: Kolář - Mikula, Coufal, Kúdela, Kerbr - Malinský, Breite, Kulhánek, Potočný, Voltr - Pulkrab. 
Druhý poločas: Kolář - Jelínek, Kingue, Karafiát, Knejzlík - Dramé - Ševčík, Machuča, Folprecht, Morgan - Wesley.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Aue, soustředění, fotbal, Zdeněk Folprecht, Freistadt, Rakousko, Ondřej Kolář, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vytěžil z minima maximum. Německé Aue porazil nejtěsnějším rozdílem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.