Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan zakončil soustředění v Rakousku remízou s německým Heidenheimem

Liberecký Slovan zakončil herní soustředění v Rakousku pondělní remízou 1:1 s druholigovým německým Heidenheimem. O jedinou branku Slovanu se postaral Ondřej Machuča.

Vyrovnané utkání nepřineslo v první půli žádnou branku. Špatná zpráva i tak postihla Slovan po necelé půlhodině hry, kdy musel po tvrdém střetu ze hřiště zraněný Voltr.

Skoré se měnilo až v šestašedesáté minutě. Po průniku Heidenheimu po levé straně a následném prudkém centru před branku na střídajícího Johna Verhoeka dokázal holandský fotbalista otevřít brankový účet prudkou střelou do protipohybu brankáře.

Slovanu stačilo na srovnání jen třináct minut, když přímo na nohu Machuči odkopl balon brankář Müller. Machuča už s trefením téměř prázdné brány neměl problém a jednoduše srovnal na konečných 1:1. „Utkání bylo velmi náročné na prostor. Hřiště nebylo moc velké, soupeř nás hodně dostupoval a bylo těžké se na úzkém prostoru orientovat. Heidenheim byl možná nejkvalitnějším soupeřem, na který jsme tu na soustředění narazili,“ shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský

Sestava byla velmi kombinovaná a někteří z hráčů nehráli zcela na svých postech. „Ukázalo mi to, že se všichni perou o místo v sestavě, bojují a nechávají na hřišti vše, nicméně i tak jsme velmi málo nebezpeční v útočné fázi. Gól jsme dali z jediné střely na bránu, kdy šlo spíš o vybojovaný míč z presinku. Stále tak je na čem pracovat,“ uzavřel.

FC Slovan Liberec - 1. FC Heidenheim 1:1 (0:0)

Branky: 79. Machuča - 66. Verhoek.

Sestavy: Liberec: Kolář - Jelínek (83. Potočný), Mikula, Kingue, Knejzlík - Dramé (54. Bosančič) - Malinský, Breite, Machuča, Voltr (25. Morgan) - Da Silva. Heidenheim: Müller – Strauß, Wittek, Beermann, Feick – Griesbeck – Lankford, Dovedan, Pusch, Schnatterer – Glatzel.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, soustředění, fotbal, Heidenheim, Rakousko, Ondřej Machuča, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský, Da Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zakončil soustředění v Rakousku remízou s německým Heidenheimem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.