Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kauza Pelta fotbalový Jablonec nijak neohrozila. Partneři zůstávají

Fotbalisté Jablonce chtějí v nadcházející sezoně stabilizovat výkony a vyhnout se výkyvům. To by jim mělo pomoci vylepšit osmé místo z minulého ligového ročníku a pozlobit čtveřici až pětici elitních týmů.

 "Minulý ročník nebyl hlavně co se týče domácího poháru příliš úspěšný. V lize jsme střídali série špatných a dobrých výsledků. Chtěli bychom stabilizovat výkony hlavně doma a pozlobit čtyři pět týmů, které mají evidentně silný kádr, ambice a zajištěné finance. Na hráče a trenéry bude tlak, aby výkony byly stabilní bez turbulencí," řekl na tiskové konferenci jablonecký výkonný ředitel Petr Flodrman.

"Nejsme žádný velkoklub, to si musíme přiznat. Všichni registrují posily Sparty a Slavie, sílu Plzně. To jsou týmy, s nimiž se asi tak úplně rovnat nemůžeme. Pak ale bude následovat skupina mužstev, jako třeba Boleslav, Teplice či Zlín a s těmi jsme si i na jaře dokázali, že s nimi můžeme hrát i je porazit. Nevidím důvod, proč nemít ambice hrát za tou top trojkou čtyřkou," řekl pro klubový web kapitán Tomáš Hübschman.

Kauza Pelta podle všeho nijak neohrozila chod klubu a ani sponzoři nijak podrážděně na kauzu nereagují. "Je evidentní, že se kauza odrazila na celém sportu. Ale co se týče Jablonce, nám se nestalo, že by partneři vypověděli smlouvy. Necítíme ani úbytek financí. Kauza ze se teď vyšetřuje, tak uvidíme, co bude dál," dodal Flodrman.

Severočechy opustily opory Vít Beneš s Martinem Pospíšilem, Slovák Adam Zrelák, mladík David Lischka a hostování skončilo Petru Jiráčkovi. "Opustili nás docela důležití hráči, nejvíc nám asi bude chybět Beneš. Hráli ve stoperské dvojici s Pernicou a na jaře patřili ve většině zápasů k našim nejlepším hráčům," podotkl trenér Zdeněk Klucký.

Jablonečtí naopak přivedli Adama Kučeru s Tomášem Holešem, po hostování v druholigové Opavě se poprvé do týmu zapojil Jakub Janetzký, z hostování se vrátil Martin Kouřil a Srb Nikola Jankovič změnil hostování v přestup. Navíc se Severočechům povedlo udržet důležitého záložníka Michala Trávníka.

"Nabídky byly spíš z médií, ale konkrétní nabídka, částka ani dobrá perspektivní smlouva pro Michalovu budoucnost a rozvoj nepřišla, takže my jsme s nikým nemuseli zápasit," řekl Flordman. "Pokud mám správné informace, vedení by ještě mělo přivést dva ofenzivní hráče, jednoho hrotového a jednoho podhrotového útočníka," dodal Klucký.

Jablonec odehrál v létě devět přípravných zápasů s bilancí sedmi výher a dvou porážek. Obě utrpěl na soustředění v Rakousku - s anglickým třetiligovým Fleetwoodem a v generálce s nováčkem turecké ligy Göztepe.

"Nemyslím si, že to byla utkání, která byla na prohru. Prohráli jsme našimi chybami, které jsme na jaře nedělali. Herně mužstvo nevypadá špatně a věřím, že to potvrdíme v prvním kole," dodal Klucký.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Jablonec nad Nisou, FK Jablonec, fotbal, Pelta, Miroslav Pelta, FK Baumit Jablonec, Zdeněk Klucký, Michal Trávník, Vít Beneš, jaro, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kauza Pelta fotbalový Jablonec nijak neohrozila. Partneři zůstávají  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.