Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třiadvacet střel, jediná branka. Slovan porazil Zlín nejtěsnějším rozdílem i přes střelecký zmar

Střelecký zmar, přesný zásah Pulkraba z dvaadvacáté střely v utkání a těsné vítězství 1:0. Tak by se dal ve zkratce shrnout nedělní vstup Slovanu do nové sezony. Liberec byl od začátku lepším týmem na hřišti, střelecky se ale prosadil až pět minut před koncem díky brance Pulkraba, který připravil Zlín dohrávající v devíti lidech o bezbrankovou remízu.

Liberečtí byli od samého začátku aktivnějším týmem na hřišti. Žádnou z jedenácti střel ale nedokázali v první půl proměnit v branku. V šestadvacáté minutě navíc rozhodčí Hrubeš poslal předčasně do sprch Ibrahima Traoreho. Ten dostal první žlutou kartu už po šesti minutách hry, druhá následovala po dalších dvaceti minutách, kdy opět nedovoleně ukončil útočnou akci domácích.

I v druhé půli začali lépe liberečtí, když blízko prvnímu gólu Slovanu v nové sezoně byl Jan Mikula, který hlavičkoval na zadní tyč. Za brankáře Dostála ale zaskočil Beaguel, který střelu vyrazil. Tlak Slovanu pokračoval i v dalších minutách. Za záda zlínského gólmana neprošla ani střela Kerbra z okraje šestnáctky podobně jako Pulkrabova střela zblízka k tyči. Tu Dostál vyrazil a Mikulovo doklepnutí mířilo nad.

Dvacet minut před koncem se Slovan dostal do početní výhody 11:9, když hřiště opustil na nosítkách Jiráček. Zlín už třikrát střídal, tudíž musel zbytek utkání dohrávat v devíti.

Slovan i v závěru trápila nepřesná koncovka. Z jednadvacáté střely domácích v utkání trefil Kerbr pouze tyč.

Tristní bilanci protrhl pětaosmdesáté minutě Matěj Pulkrab. První střelu brankář Zlína vyrazil přímo na jeho nohu, na dorážku zblízka už byl krátký a inkasoval. V ten moment hrál Zlín v osmi hráčích, kdy na hřišti chyběl vyloučený Traore, zraněný Jiráček a za postranní čárou ošetřovaný jeden z hráčů. "Věřil jsem, že to tam spadne. A nakonec takovýhle haluz," řekl po zápase spokojený Pulkrab. Ten se proti Zlínu trefil už potřetí v dresu Slovanu. "Nedokáži říct, čím to je, že mi to tam proti Zlínu padá. Je pravda, že jsem se trefil také v poháru za Spartu, čím to ale je, nedokáži říct," dodal. 

Těsnou porážku už v posledních minutách neodkázali zlínští dohrávající v devíti odvrátit. Slovan si tak v prvním utkání sezony připsal cennou výhru 1:0. "Bylo to specifické utkání, které mělo dvě části. Jedna byla do červené karty, druhá po červené kartě. Do té karty to mělo očekávaný průběh, kdy jsme museli dobývat soupeřovu branku. Pak přišla nedisciplinovanost jejich hráče a v ten moment jsme začali stupňovat tlak, který umocnilo střídání v poločase a změna rozestavení. Vyhráli jsme, ale přesilovku jsme měli zužitkovat lépe," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. V dalším kole liberečtí zamíří do Olomouce.

FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branky: 85. Pulkrab

ŽK: 6. Traore, 45. Kopečný. ČK: 26. Traore (ZLN). Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Myška.

Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite (60. Havelka), Kulhánek (46. Pulkrab) - Ševčík, Folprecht, Mikula (80. Bosančič) - Potočný. Zlín: Dostál - Kopečný, Gajič, Janíček, Matejov - Ekpai (65. Fantiš), Traore, Jiráček, Holzer - Diop (58. Holík), Beauguel (58. Hnaníček).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, fotbal, HET liga, Matěj Pulkrab, Ibrahim Traore, Jan Mikula, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiadvacet střel, jediná branka. Slovan porazil Zlín nejtěsnějším rozdílem i přes střelecký zmar  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.