Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan zápas v Olomouci nezvládl. Navíc dostal červenou kartu Havelka

Druhé ligové kolo Slovanu vůbec nevyšlo. Olomouci byl vyrovnaným soupeřem jen několik úvodních minut, pak ale domácí jasně vládli. Čtvrt hodiny před koncem sice ojedinělou ranou vyrovnal Karafiát, domácí si ale vedení vzali brzy zpět. Liberec teď čeká v neděli na domácím stadionu Sparta Praha.

První poločas začal poměrně vyrovnaně, v sedmé minutě mohl jít po chybě domácího stopera Jemelky Slovan dokonce do vedení. Folprecht sice přehodil Buchtu, ale s ním i branku.

Poté se postupně začala stále více prosazovat olomoucká Sigma, která nejprve začala hrozit střelbou zpoza vápna. Po necelých dvaceti minutách postupoval sám na Koláře Falta, udělal mu kličku, ale hostující brankář si na balon lehce sáhl, čímž Faltu rozhodil.

O tři minuty později už se ale domácí nemýlili. Chorý si naskočil na pěkný centr a Olomouc šla do vedení.

Od té doby ale byla Sigma jasně lepší. Slovan zahrozil pouze krásnou ranou Ševčíka, to ale bylo pro první půli vše.

Do druhé půle už nenaskočil Malinský s Breitem, místo nich nastoupili Voltr s Potočným. Žádná změna se ale neodehrála a Sigma byla jasně lepší. Z několika šancí mohla skórovat, dvakrát hostím pomohl rozhodčí. Nejprve mohl pískat penaltu po zákroku Coufala, poté zase asistent špatně odmával ofsajd při šanci Texla.

Jenže čtvrt hodiny před koncem přišel blesk z čistého nebe. Karafiát si na polovině zpracoval skákající pas od Folprechta, dvakrát si míč posunul a z více než třiceti metrů jej poslal nechytatelně k tyči – 1:1.

Remízu ale Liberec neudržel. Jen pár vteřin po svém příchodu na hřiště se trefil hlavou Moulis a vrátil Sigmě vedení.

Poté ještě dostal Havelka druhou žlutou kartu a bylo jasno.

I když byl Slovan horším týmem, v nastaveném čase i v deseti dokázal Sigmu zmáčknout. A dokonce měl zahrávat penaltu, jenže rozhodčí Julínek jasný faul na Voltra neodpískal.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 21. Chorý, 86. Moulis - 75. Karafiát. Rozhodčí: Julínek – Kotík, Kubr. ŽK: 70. Falta - 50. Karafiát, 54. Kerbr, 66. Kúdela, 83. Havelka. ČK: 87. Havelka.

Sestavy
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (85. Moulis), Houska, Plšek (46. Texl), Kalvach, Falta – Chorý (80. Manzia).
FC Slovan Liberec: O. Kolář – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Kerbr – Mikula (74. Havelka) – Malinský (46. Voltr), Folprecht, Breite (46. Potočný), Ševčík – Pulkrab.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovan, Sigma Olomouc, Hetliga, FC Slovan Liberec, HC Olomouc, SK Sigma Olomouc, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zápas v Olomouci nezvládl. Navíc dostal červenou kartu Havelka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.